Onthulling door burgemeester Haan van Het Gezicht van Maassluis van Mischa Koorneef

Nieuws
"Burgemeester Haan onthuld het kunstwerk." (Foto: "Edwin Sonneveld-fotografie")

Op 27 januari jl. onthulde burgemeester Haan in Gallery Ritsart ‘Het Gezicht van Maassluis’. Een kunstwerk gemaakt door fotograaf Mischa Koorneef. Mischa Koorneef is, vooral in het buitenland, bekend door onderwaterfotografie, artistiek/netjes naakt, portretfotografie en liquid art. Ritsert Vooijs schetste hoe hij in contact kwam met Mischa en direct onder de indruk raakte van diens werk. Hij bood dan ook meteen aan de onthulling van het kunstwerk in zijn galerie te laten plaatsvinden.

Burgemeester Haan haalde aan dat ongeveer 1% van de Maassluise bevolking aan de totstandkoming van het kunstwerk heeft bijgedragen. Meer dan 300 foto’s van mensen met een binding met Maassluis was het resultaat. Ook alledaagse Maassluise gebeurtenissen legde Mischa vast.

Burgemeester Haan: ‘Het resultaat verbindt mensen, zoals ook de Stichting Present dat doet.’ Het hele project is door Mischa Koorneef opgezet om een goed doel te dienen en dat is dit keer Stichting Present. De gefotografeerde mensen doneerden ieder minimaal € 5,- voor dit doel. De burgemeester eindigde met de mededeling dat het kunstwerk wordt geveild. Tot 3 maart kan eenieder een bod uitbrengen. Ook deze opbrengst gaat naar de Stichting Present. Op 3 maart wordt duidelijk wie de gelukkige eigenaar wordt.

Stichting Present Maassluis vervult een makelaarsfunctie voor de bewoners van Maassluis die hulp nodig hebben enerzijds en die hulp kunnen bieden anderzijds. De stichting, vertegenwoordigd door coördinator Marion de Jong, toonde zich onder de indruk van het project. Het doel ‘Iedereen telt, iedereen mag meedoen’ sluit goed aan bij de missie van Present.

Het kunstwerk geeft een blik op de Stadhuiskade. Alle foto’s zijn er in klein formaat in verwerkt. Het resultaat is een kunstwerk van formaat, zowel naar kwaliteit als naar kwantiteit; het meet liefst 250x125 cm. Het afdrukken is belangeloos uitgevoerd door Martin Zwaan Fotografie & Presentatie in Maasland.

Het kunstwerk is te zien in Gallery RitsArt waar tot en met 3 maart ook een expositie is van ander fotografiewerk van Mischa Koorneef.

Gallery RitsArt is gevestigd aan de Veerstraat Noordzijde 3 en de toegang is gratis. De openingstijden zijn: vrijdag: 14:00 tot 17:30 uur, zaterdag: 11:00 tot 17:30 uur, zondag: 13:00 tot 17:00 uur.

Zie ook: www.facebook.com/HetGezichtVanMaassluis, https://www.facebook.com/presentmaassluis of http://www.ritsart.com