Kantklossen in het Douanehuisje

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "PR")

In de maand maart exposeert en demonstreert kantklosgoep Qua-draad haar werken in het Douanehuisje.

Qua-draad is een groep van negen kantklossters, die sinds 2015 eenmaal per twee maanden bij elkaar komt om te werken en elkaar te inspireren. Alle leden van de groep zijn lid van de Landelijke Organisatie Kant Kunst (LOKK).

Enkele dames van de groep komen uit deze omgeving: Agnes Persoon uit Maassluis, Kitty Zuidgeest uit Naaldwijk en Marion de Jong uit Maasdijk. De overige leden komen uit plaatsen verspreid over Nederland.

Met de oude kantklostechniek maken zij moderne kunst onder andere door toepassing van gevarieerde kleuren en verschillende materialen. De leden werken aan gezamenlijke projecten, maar ook het individuele werk krijgt aandacht.

In april 2018 presenteerde Qua-draad zich voor het eerst tijdens het 40-jarigjubileum van de LOKK in de Lebuinuskerk in Deventer. Nu exposeert de groep in het Douanehuisje met onder andere werken geïnspireerd op de pionier van de abstracte kunst Kandinsky en het project Gebogen Houding, een verzameling abstracte objecten. Er zal steeds iemand aanwezig zijn om te demonstreren hoe het kantklossen werkt.

Het Douanehuisje is in de maand maart elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. De toegang is gratis.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.