Eerste Shantyfestival Maassluis tijdens jubileumeditie Furieade

Nieuws
"Natuurlijk treden ook Die Maeze Sanghers op tijdens het Shantyfestival. " (Foto: "Die Maeze Sanghers")

Tijdens de 40ste Furieade in Maassluis wordt zaterdag 5 oktober het eerste Shantyfestival Maassluis gehouden.

Deelnemende shantykoren zijn: Bravour, Chanteymen, De Boekaniers, Helius Shanty Zangers, Stuurloos en natuurlijk ‘Die Maeze Sanghers’. Zij treden op vijf locaties in het oude gedeelte van Maassluis op. En wel op de kades van de binnen- en buitenhaven en bij de Monstersche Sluis.

Het festival start om 11.30 uur en sluit om 17.00 uur bij het Foodcourt met: ‘Heel Maassluis zingt Shanties’. Er zullen dan zangboekjes worden uitgedeeld, zodat echt iedereen kan meezingen, meeklappen en meedeinen.

Publieksprijs

De Publieksprijs wordt uitgereikt aan het koor dat het meest in de smaak van het publiek is gevallen. Het stemmen kan via een speciale link die op vrijdag 4 oktober gepubliceerd wordt op www.furieade.nl en op de social media van de Furieade. De winnaar wordt tijdens ‘Heel Maassluis zingt Shanties’ bekendgemaakt.

Immanuelkerk

Woensdag 2 oktober, de eerste dag van de 40ste Furieade, zingen Die Maeze Sangers van 13.45 tot 14.30 uur tijdens de Seniorenmiddag in de Immanuelkerk. Kijk voor meer informatie op www.shanty.nl.

Bij de Maassluise Courant van deze week zit een speciale bijlage over de jubileumeditie van de Furieade die aanstaande woensdag van start gaat. Hierin vindt u onder meer het volledige programma, interviews met vrijwilligers en nog veel meer extra Furieade nieuws.