"Wendy van der Zwan en haar zoon Mees met een kinderkleding ruiltas." (Foto: "Priv\u00e9")

Kinderkleding ruiltasgroep gestart in Maassluis

Nieuws

Na een oproep op Facebook in verschillende groepen om na te gaan of er eventueel animo was voor haar idee van de kinderkleding ruiltas ontving Wendy van der Zwan volgens haar “best wel leuke reacties.”

door Chrit Wilshaus

“Verder vertelde ik een vriendin dat ik hiermee bezig ben en vroeg wat zij ervan vond. Zij was gelijk enthousiast en wilde direct meehelpen organiseren. Ook was er nog iemand die op de oproep reageerde en eveneens hulp aanbood.” Ook vanuit Maassland kreeg Wendy een reactie maar dat is volgens haar wat uit de route. “Het is de bedoeling dat de ruiltas per fiets of lopend (met de kinderwagen) rondgebracht kan worden. Belangstellenden kunnen straks terecht op drie adressen. We zijn nog aan het kijken naar een logische route door Maassluis. Verder heeft Kippie in Koningshoek aangegeven ook afgeefpunt te willen zijn.”

Amsterdam

Wendy kwam op het idee voor haar kinderkleding ruiltas na iets gelezen te hebben over kleidingruil in Amsterdam maar dan voor volwassenen. “Ik dacht toen: het is eigenlijk ook wel leuk als je dat met kinderkleren kunt doen. Bovendien groeien kleine kinderen zo uit hun kleren.” Zelf heeft Wendy een zoon van bijna vijf en een dochter van vier maanden. Momenteel is ze ongeveer twee maanden bezig met de kinderkleding ruiltas.

Wasbare luiers

Wendy vindt het belangrijk dat mensen zich (meer bewust) worden van het belang van duurzaamheid. “Zeker nu ik zelf kinderen heb. En zo zijn we begonnen wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers te gebruiken, doen we aan het scheiden van afval en gaan we bewust naar kringloopwinkels voor tweedehands spullen. Vooral omdat we voorstander zijn van hergebruik. Daarnaast willen we verbinding tot stand te brengen in Maassluis.”

Niet roken

Inmiddels heeft Wendy al de nodige kinderkledingdonaties gekregen of opgehaald. Daarnaast denkt ze dat het handig is voor mensen als ze een tas met kinderkleding krijgen en dan kunnen uitzoeken wat ze kunnen gebruiken in plaats van dat ze het allemaal online moeten uitzoeken. Voorwaarden om mee te kunnen doen zijn er ook. Wendy daarover: “Zo willen we niet dat mensen roken (in huis). Dat gaat ook in de kleding zitten. Die moet verder schoon, dus gewassen, en heel zijn. Ik denk nu aan zes tassen met in iedere tas een aantal maten met zowel jongens- als meisjeskleding. Zou ik dat splitsen, krijg ik te veel tassen en wordt het onoverzichtelijk. Het vriendelijke verzoek is verder aan mensen om niet alles uit een tas te halen maar ook nog iets voor een ander over te laten. Het is de bedoeling dat de tassen blijven rouleren.”

Wie belangstelling heeft, kan zich aanmelden op Facebook (Kinderkleding ruiltas Maassluis).

Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Afbeelding
De roeping van Andreas is Kunstwerk van de Maand Algemeen 31 jul, 18:39
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.