Kinderpret met Kids Olympics

Nieuws
"De streetdance workshop werd vooral door de meiden gevolgd." (Foto: "KO")

Afgelopen zondag stond Kids Olympics weer voor de deur. Vanwege slechte weeromstandigheden van zondag 8 augustus werden de activiteiten met 1 week verschoven naar zondag 15 augustus. Dit keer scheen de zon en waren de weersomstandigheden aangenaam om alle activiteiten te organiseren.

“Kids Olympics willen we het liefst niet verschuiven of annuleren, maar als de weeromstandigheden het niet toelaten zijn wij genoodzaakt dit soort besluiten te nemen. Gedurende de zomervakantie zijn de sporthallen gesloten waardoor we bij slecht weer niet kunnen uitwijken naar een sporthal”, aldus de organisatie.

Het was dansen, springen en swingen met Dance Kidzz Maassluis. Zij verzorgde streetdance workshops. Daar waar de meiden veel kozen voor streetdance waren de jongens in de voetbalboarding te vinden. Daar ging het er spannend aan toe en werden mooie doelpunten gemaakt. “Bondscoach Louis van Gaal zou trots zijn op jullie”, verzekerde de scheidsrechter na afloop. Ook de bokshandschoentjes konden vandaag weer aan, want Fighting4all verzorgde een kickboksworkshop voor alle kinderen. Van stoten tot trappen, de basistechnieken werden al snel aangeleerd. De kinderen mochten het tegen elkaar opnemen en na afloop bijkomen. Samen Sterk Maassluis verzorgde heerlijke hapjes. De kids konden hier gratis gebruik van maken en zo weer energie op doen voor de volgende activiteiten.

Niks was te gek tijdens de workshops van Aikibudo Maassluis waarbij de kids het met zwaarden tegen elkaar opnamen en zo kennis konden maken met deze zelfverdedigingsport. Een potje wagen tegen één van de meesters was niet alleen uitdagend maar ook nog eens leuk!

Na de officiële opening konden de kinderen op het veld speuren naar bingoballen. Met die speurtocht zijn een heleboel kids in de prijzen gevallen. Mickey Mouse zocht ook mee en deelde ook nog eens willekeurig cadeaus uit.

Elk jaar wordt stil gestaan bij eenzaamheid onder ouderen. De kinderen steken de ouderen graag een hart onder de riem door mooie schilderijen te maken en deze te schenken aan verzorgingstehuizen in Maassluis. Seniorenwelzijn heeft de schilderijen ontvangen en waren er heel blij mee. “Hier wordt je toch vrolijk van. Wat een geweldig leuk gebaar”, aldus een bewoonster van het verzorgingstehuis.

Zondag 29 augustus, van 13.00 tot 17.00 uur is de afsluiting van het zomerprogramma in het Vrijheidspark. Er werd een extra zondag ingepland op 22 augustus, maar dit kan helaas niet doorgaan vanwege de voorspelde onweer en regen. Kijk voor meer info op www.facebook.nl/kidsolympics.