Breicafé De Waker deelt cheques uit

Nieuws
"De cheques werden vorige week woensdag uitgereikt. " (Foto: "Marja den Boer")

Breicafé De Waker Maassluis kiest elk jaar twee lokale projecten - een maritiem en een sociaal project - waaraan zij de opbrengst van de gebeide en gehaakte artikelen kunnen schenken. De afgelopen periode viel de keuze op Maatwerk Autisme en Beurtvaarder M.S. Jansje.

Vanwege de pandemie kon de verkoo van de gebreide en gehaakte artikelen niet doorgaan en dus werd besloten in te haken op de vraag naar mondkapjes. Zo’n 135 mondkapjes werden genaaid en vonden gretig aftrek. Daarnaast zijn er een tiental Maassluise visserstruien afgeleverd. Al met al was het breicafé blij dat er dit seizoen toch nog twee cheques van elk 1000 euro overhandigd konden worden aan de heer Wim van Baalen van Stichting Vrienden van Beurtvaarder Jansje en aan mevrouw Odette Blom van Maatwerk Autisme.

Vanwege de coronabeperkingen was het breicafé de afgelopen peroide verhuisd van grandcafé De Waker naar de kantine van VDL Maassluis. Tijdens de recente ledenvergadering is met overgrote meerderheid besloten voortaan het Breicafé De Waker bij VDL voort te zetten. Dit vanwege de grotere bewegingsruimte. Uiteraard is het breicafé het grandcafé dank verschuldigd voor de mooie momenten en de gastvrijheid die men de afgelopen jaren mocht genieten.

De dames van het breicafé gaan de komende periode weer met frisse moed breien en haken voor twee nieuwe goede doelen: Dierenhoek het Sparretje en Trekschuit den eersten Snik.