Scheepsreisboulevard De Tweemaster officieel geopend

Nieuws
"De \u2018Scheepsreisboulevard\u2019 werd afgelopen maandag officieel geopend. " (Foto: "Argos")

Op maandag 8 november is in De Tweemaster in Maassluis, onderdeel van Argos Zorggroep, de ‘Scheepsreisboulevard’ officieel geopend. Arie Vermaas, Manager Wonen en zorg, gaf ‘s middags het sein ‘trossen los’ voor dit nieuwe initiatief waarbij bewoners een virtuele bootreis kunnen maken.

Waar de bewoners van De Tweemaster voorheen door een gang liepen, is daar nu een echte ‘scheepshut’ gecreëerd. Hier kunnen zij via schermen in de vorm van patrijspoorten, genieten van al het moois van De Waterweg. Bewoners beleven echt een reis over het water aan boord van een schip, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Deze beleving wordt versterkt door de geluiden en geur van de rivier en de zee.

Deze virtuele reis over water geeft ruimte om met bewoners in gesprek te gaan over hun ervaringen met varen, de rivier, haven en zee. Veel bewoners hebben, als inwoner van Maassluis, ervaring met de pont, varen als beroep of leuke herinneringen aan het water. Daarover praten en herinneringen ophalen maakt hun dag een stuk leuker en waardevoller.

“Kijk eens wat leuk, het hotel van Maassluis en het Hoofd.”

“Ik heb als kind veel geschooierd langs De Waterweg (hij wijst naar het scherm). We waren op zoek naar een schat.” “En heeft u die gevonden?” “Ja ik heb langs De Waterweg mijn vrouw leren kennen” zo klonken enkele reacties van bewoners.