Lions Live levert 10.000 euro op voor Voedselbank

Nieuws
Joke Cats ontvangt uit handen van Lion Hans Hagendoorn een cheque van €10.000.
Joke Cats ontvangt uit handen van Lion Hans Hagendoorn een cheque van €10.000. (Foto: LC Maassluis)

Lionsclub Maassluis zet zich al meer dan 30 jaar in om maatschappelijke doelen te ondersteunen, in en buiten Maassluis. Lionsclub Maassluis organiseerde op 8 april een ‘Lions Live’ feest in De Ridderhof in Maassluis. De opbrengst ging naar de Voedselbank.

Met inzet van velen is het gelukt om een geweldig feest neer te zetten met een optreden van de band De Corona’s en een dj. De band stelde het publiek in de gelegenheid om verzoeknummers in te sturen. De ‘sky was de limit’ hierbij. Alle songs speelden en zongen zij.

Het Lions Live feest was alleen mogelijk door de inzet van vrijwilligers, feestgangers en sponsoren die het vertrouwen hebben in alles wat de Voedselbank van Maassluis doet. In november 2022, bij een van de vergaderingen van de Lions, hield Joke Cats een lezing wat de Voedselbank betekende voor de minder bedeelden in Maassluis. Het was dan ook niet moeilijk om de handen op elkaar te krijgen voor het organiseren van een feest waarvan de opbrengst naar de Voedselbank zou gaan. En de opbrengst van het Lions Live feest loog er niet om. Een bedrag van € 10.000 kon aan de Voedselbank worden overhandigd.

De Voedselbank wordt geconfronteerd met allerlei problemen zoals de gestegen prijzen voor voedsel, energie en huisvesting en toenemende eisen op het gebied van (voedsel)veiligheid en regelgeving. Ondanks deze problemen zet de Voedselbank zich met veel vrijwilligers in om meer dan 350 gezinnen in Maassluis te laten beschikken over diverse levensmiddelen. De opbrengst van het Lions Live feest zal dan ook worden gebruikt om de voortgang van de Voedselbank te borgen en hiermee de belangen van de gezinnen te dienen.