Langer gezond en veilig zelfstandig thuis wonen

Nieuws
Met VR-brillen kunnen er bijvoorbeeld oefeningen worden gedaan voor oog-hand coördinatie.
Met VR-brillen kunnen er bijvoorbeeld oefeningen worden gedaan voor oog-hand coördinatie. (Foto: pixabay)

Steeds meer senioren blijven langer zelfstandig thuis wonen. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee en vraagt om nieuwe vaardigheden. Seniorenwelzijn biedt daarom dit jaar een nieuw programma aan: Langer zelfstandig thuis wonen. 

Op verschillende locaties in Maassluis wordt er gratis informatie en voorlichting gegeven over hoe je langer op een gezonde en veilige manier in je eigen huis kunt blijven wonen. 

“Langer thuis blijven wonen, kan door de eigen vertrouwde omgeving en eigen spulletjes heel positief zijn, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Om een goede levenskwaliteit te behouden, is het belangrijk dat senioren onder andere weten hoe zij fit kunnen blijven, dat ze hun digitale vaardigheden vergroten, weten welke hulpmiddelen er zijn en dat zij met onveilige situaties om kunnen gaan. Zo kunnen zij veilig en met meer vertrouwen thuis blijven wonen en meedoen in de maatschappij ”, aldus Mariëlle van Santen, vitaliteitscoach bij Seniorenwelzijn.

In juni wordt gestart met weerbaarheidsvoorlichting en met VR-brillen kunnen er oefeningen worden gedaan voor oog-hand coördinatie of waarmee je weer eens een verre reis kunt beleven.

De weerbaarheidsvoorlichting vindt plaats op 8 en 28 juni. 

Op 8 juni vindt het van 13.00 tot 14.00 uur plaats bij Buurtcentrum De Hooftzaak aan de P.C. Hooftlaan 11a. Op 28 juni van 10.00 tot 11.00 uur vindt de voorlichting plaats bij Wijkvereniging De Flat aan de Dr. Jan Schoutenlaan 187.

Wie aan de slag wil met de VR-brillen kan op 7 juni van 10.00 tot 11.00 uur terecht bij Wijkvereniging de Flat en 21 juni van 10.00 tot 11.00 uur in ontmoetingscentrum De Vloot, De Vloot 66.

Na juni volgen bijeenkomsten over onder andere inbraakbescherming, omgaan met ongewenste telefoontjes en babbeltrucs, fit blijven door functionele training, uitleg over rollators en scootmobielen en voorlichting door een ergotherapeut.

Wie vragen heeft over Langer zelfstandig thuis wonen of zich wil aanmelden voor de activiteiten, kan contact opnemen met Mariëlle van Santen. Zij is bereikbaar op 06 50 25 83 70 en per mail vitaliteitenbeweging@seniorenwelzijn.nl. 

Kijk voor meer informatie over deze en andere activiteiten op www.seniorenwelzijn.nl.