Algemene Bridge Vereniging Maassluis viert 60e verjaardag

Nieuws
Winnaars van de Jubileum bridgedrive.
Winnaars van de Jubileum bridgedrive. (Foto: ABVM)

Afgelopen zaterdag heeft de Algemene Bridge Vereniging Maassluis haar 60-jarig jubileum gevierd met een boottocht door de havens van Rotterdam. Natuurlijk werd er gebridged en oude herinneringen opgehaald. 

Het begon in 1963 in de kantine van Verolme Electra waar het personeel bridgeavonden hield met het personeel van de Lely fabrieken waar de ABVM uit is ontstaan. In 1965 kwam er nog een bridgeclub bij in Maassluis en die speelde in de bouwkeet van Elementum en zijn later verhuist naar het zalencentrum aan de Lijsterlaan. Toen in 1975 de Koningshof opende gingen zij daarheen. In 1977 fuseerden beide clubs tot wat het nu is: de Algemene Bridge Vereniging Maassluis. 

De voorzitter Rob van Elst haalde in zijn toespraak bestuursleden van het eerste uur aan als Jan Voortmeijer, Riekske de Ruiter, Harm Kramer, Elly Coenen en tientallen anderen die de vereniging groot hebben gemaakt. Ook leuke anekdotes over het al dan niet roken en al dan niet een drankje na afloop werden opgehaald. In de kantine van Verolme werd in die tijd geen drank geschonken, hoe kwam het dan dat leden soms in kennelijke staat huiswaarts keerden? Op de algemene ledenvergadering werd beweerd dat er wat leden waren die platvinkjes in de binnenzak mee droegen, maar dat is nooit bewezen.. 

Het weer werkte mee zaterdag dus werd er ook aan dek de lunch gebruikt en vele herinneringen opgehaald. De winnaars van deze gezellige dag waren Ria Lips en Koos Ouwerkerk. In zijn dankwoord aan de jubileumcommissie liet de voorzitter weten dat het bestuur van plan is om naast de A en B-lijn de vereniging uit te breiden met een C-lijn waar beginners en instromers - mensen die ooit gebridged hebben en dat weer willen oppakken - kunnen starten om gewoon een gezellig avondje te bridgen. Dat kan op de maandagavond vanaf 4 september in Theater Koningshof. Ook is er de mogelijkheid om bridgen te leren en wel op de maandagmiddag vanaf 11 september in Oud Sluys v.a. 13.00 uur. Aanmelden kan via de site: www.abvm.nl of voor meer informatie via 0623268109. 

Het bleef nog lang gezellig op de boot en de dag werd afgesloten met het clublied.