Fietspromo sluit trainingsstage af

Nieuws
Afgelopen weekend was het tijd voor een afsluitende rit van zo’n 100 km naar Boskoop en terug.
Afgelopen weekend was het tijd voor een afsluitende rit van zo’n 100 km naar Boskoop en terug. (Foto: Fietspromo)

Aan het begin van het toerfietsseizoen is Fietspromo in april dit jaar voor de tweede keer gestart met een serie fietstrainingen voor beginnende toerfietsers en voor Fietspromo’s die de kneepjes voor het rijden in groep eigen wilde maken. 

Doel van de training is om Fietspromo-leden voldoende ervaring en zekerheid te laten op te laten doen om met de Fietspromo-groepen mee te kunnen fietsen. Vaardigheden waar onder andere aan is gewerkt, zijn het doorgeven van signalen, remmen, sturen, stand van de pedalen, schakelen op de vlakke weg en/of op een klimmetje, eten en drinken tijdens het fietsen en het rijden/positioneren in een groep. Zo’n 25 cursisten hadden zich hiervoor aangemeld en hebben de laatste maanden acht trainingen van anderhalf uur gedaan. De training werd dit jaar verzorgd door een vijftal gediplomeerde trainers van Fietspromo. Afhankelijk van de te trainen vaardigheid werd op diverse locaties in en om Maassluis getraind; waaronder de wielerbaan onder aan de dijk, de atletiekbaan bij AV Waterweg en trajecten op de openbare weg richting Waterkering in Hoek van Holland.

Als kers op de taart volgde afgelopen weekend een afsluitende rit van zo’n 100 km naar Boskoop en terug. Vele cursisten hadden nog nooit een rit boven de 50 km voltooid en dus vormde deze rit een ultieme uitdaging. Op de heenweg met een felle wind tegen liep de spanning nog behoorlijk op, maar bij de koffie werd elkaar weer moed in gesproken, waardoor de terugweg met de wind in de rug nog een aangename afsluiting werd van deze trainingsstage.

Wil je weten of Fietspromo misschien ook iet voor jou is? Kom dan eens kijken op een van de trainingsavonden op de woensdagavond. Iedere woensdagavonden starten alle groepen met meerdere snelheden om 19.00 uur vanaf de VTM kantine aan de Albert Schweitzerdreef voor een trainingsritje van zo’n anderhalf uur.

Kijk voor meer informatie op www.fietspromo.nl.