Elkaar ontmoeten bij de Non- Foodbank

Nieuws
Er waren veel kledingstukken en schoenen gedoneerd.
Er waren veel kledingstukken en schoenen gedoneerd. (Foto: PR)

Stichting Non-Foodbank Maassluis heeft op zaterdagmorgen 3 juni samen met Vluchtelingenwerk, Wensen vervullen Maassluis, de bibliotheek en GroenLinks een gezellige, druk bezochte ontmoetingsochtend met leuke activiteiten voor jong en oud georganiseerd. 

Voordat de “deuren” open gingen stonden er al heel veel mensen buiten te wachten. Na de toespraak, staand op een stoel, en de onthulling van twee mooi aangeklede paspoppen door wethouder Kuijper kon iedereen naar binnen om kleding en schoenen uit te zoeken die in twee ruimten van de Non-Foodbank lagen uitgestald. Deze grote keuze was mogelijk gemaakt door donaties van inwoners uit Maassluis e.o., de Doorsluizer, kledingruiltas, verschillende winkels, fondsen en de gemeente Maassluis.

Ook waren er heerlijke hapjes gemaakt door de vrouwen van Plu, zo lekker dat er om 12.30 uur niets meer over was.

De kinderen hadden het prima naar hun zin, omdat ze in de speelgoedbank speelgoed konden kiezen om mee naar huis te nemen. Bij de bibliotheek konden ze lettersjoelen en als mooi slotstuk was er een speurtocht.

De organisaties die deze dag georganiseerd hebben kijken er met veel plezier op terug. “Geweldig om zo veel mensen met een kleine beurs te hebben kunnen helpen. Naar schatting 550 mensen.”