Mooie cheque voor Voedselbank Maassluis

Nieuws
Afbeelding
(Foto: VBM)

Sement Wonen & Vastgoed, een onderneming uit Gouda, heeft op donderdag 7 september een cheque van € 772,50 overhandigd aan de Voedselbank in Maassluis.

De donatie komt voort uit een mooie samenwerking tussen Sement en de Voedselbank. Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat er al ruim € 40.000 gedoneerd is aan voedselbanken door heel Nederland. Het geldbedrag van € 772,50 is ontstaan door de 772,5 uur die Gregory Richardson gewerkt heeft als opzichter bij een corporatie in Zuid-Holland. Van ieder uur dat Gregory heeft gewerkt werd er €1 van de omzet van Sement gedoneerd aan de lokale Voedselbank.

De vrijwilligers van de Voedselbank in Maassluis gaven aan dat ze erg blij zijn met het gedoneerde bedrag. Er zijn namelijk recent veel gezinnen bij gekomen die gebruik willen maken van de Voedselbank. Een probleem wat momenteel ook speelt is dat er weinig verse producten gedoneerd worden. Het doel van de Voedselbank is om, aan de hand van de schijf van 5, een gevarieerde box samen te stellen. Op deze manier krijgt iedereen de juiste voedingsmiddelen binnen. Om dit te kunnen bewerkstelligen is de voedselbank soms genoodzaakt om verse producten zelf bij te kopen, hierdoor zijn gelddonaties ook zeer welkom.

Wil jij zelf ook doneren? Of ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor de voedselbank? Neem dan vooral contact op via 06 427 059 23 of mail naar info@voedselbankmaassluis.nl.