Maand van de Ontmoeting 2023 wordt afgetrapt

Nieuws
De aftrap vindt plaats bij MHV Evergreen.
De aftrap vindt plaats bij MHV Evergreen. (Foto: PR)

Volgende maand vindt de Maand van de Ontmoeting 2023 plaats in Maassluis. Op zondag 1 oktober trapt #Samenzijnwijmaassluis deze maand vol verbinding, samenkomst, ontmoetingen en nieuwe ervaringen af van 13.00 tot 16.00 uur bij MHV Evergreen. 

“De Maand van de Ontmoeting past precies binnen de kernwaarden van de aanpak #Samenzijnwijmaassluis, waarbij het bevorderen van saamhorigheid en interactie binnen de Maassluise gemeenschap centraal staan. Tijdens deze maand zijn er vele leuke, gezellige, aantrekkelijke, sportieve, culturele activiteiten die inwoners van Maassluis de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten, relaties op te bouwen en gezamenlijk activiteiten te ondernemen die de banden versterken. De meeste activiteiten zijn gratis, voor enkele wordt een kleine vergoeding gevraagd”, aldus #Samenzijnwijmaassluis. 

Tijdens de kick-off op 1 oktober is er een scala aan beweeg- en sportmomenten, workshops en clinics. Deze middag is gratis toegankelijk voor alle Maassluissers. Met speciale aandacht voor bewegen voor 50-plussers en voor het samen bewegen jongeren en ouderen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Wie wil, kan tegen een kleine vergoeding de dag afsluiten met een maaltijd. 

Partijen die deze dag aanwezig zijn, zijn: #Samenzijnwijmaassluis, Seniorenwelzijn, Evergreen Light Hockey, Recreant hockey, Tennis, MSV Walking Football, Nordic Walking, Motivated People, Power Walking, Green Eagles Walking Basketball, Dammen, Bridge. 

Gedurende de maand oktober zijn er diverse activiteiten:

  • Culturele uitwisselingen: Verken de diverse culturen die Maassluis rijk is en leer van elkaar tijdens interactieve sessies en culinaire evenementen. Bezoek bijvoorbeeld de Turkse Moske Yeni Camee. Of stap binnen bij de Vluchtelingenboot Lady Anne. 
  • Workshops en lezingen: Neem deel aan educatieve workshops en boeiende lezingen die kennisdeling en persoonlijke groei bevorderen. Doe mee aan de training voor vrijwilligers over onbegrepen gedrag bij dementerende ouderen.
  • Sportieve activiteiten: Doe mee aan sportieve uitdagingen en activiteiten die een gezonde levensstijl aanmoedigen en saamhorigheid versterken. Probeer Dynamic Tennis eens uit.
  • Artistieke performances: Geniet van creatieve en artistieke optredens die de levendigheid van de lokale kunstscene benadrukken. Zing mee met ‘Zing Nederlands met me XL’. 

Een gedetailleerd overzicht van de activiteiten tijdens de Maand van de Ontmoeting en meer informatie over de kick-off, is te vinden op www.maandvandeontmoetingmaassluis.nl.