Burgemeester Rensen ontvangt eerste exemplaar Furieadekrant

Nieuws
Burgemeester Gregor Rensen met het eerste exemplaar van de Furieadekrant 2023 die hij zojuist heeft gekregen van Furieadevoorzitter Gerard Poot.
Burgemeester Gregor Rensen met het eerste exemplaar van de Furieadekrant 2023 die hij zojuist heeft gekregen van Furieadevoorzitter Gerard Poot. (Foto: CW)

Voor hem wordt het zijn eerste Furieade. “Ik verheug mij er enorm op en ben ook wel een beetje nieuwsgierig wat ik die dagen allemaal zal beleven”, bekende burgemeester Gregor Rensen afgelopen maandagmiddag aan boord van de Hudson. Daar ontving hij uit handen van Furieadevoorzitter Gerard Poot het eerste exemplaar van de Furieadekrant 2023.

Chrit Wilshaus

Binnenkort ligt die weer bij iedereen in Maassluis in de brievenbus. Rensen: “Ik heb gezien wat voor fantastisch programma er dit jaar weer is bedacht voor de Furieade. Het begint op 4 oktober met een seniorenmiddag en daarna wordt het gewoon vier dagen knallen in Maassluis. Als er een evenement is wat de prachtige band tussen stad en het water kenmerkt, is het wel de Furieade. Ik hoop dat het weer fantastisch gaat worden.” 

De eerste burger bedankte iedereen die dit stadspromotiefeest ook dit jaar weer mogelijk maakt. Vooral de vrijwilligers. “Want zonder al die mensen kan er geen evenement in Maassluis georganiseerd worden. Net zomin als zonder alle sponsoren.” Verder zei de burgemeester “ontzettend blij te zijn” met het eerste exemplaar van de krant. En in de richting van Poot merkte hij tot slot op: “Succes met de laatste loodjes; ervaring leert dat je vaak nog een heleboel moet doen op het laatste moment maar dit is vandaag in ieder geval al hartstikke goed gelukt!”

Hele eer

Poot vertelde vervolgens waarom er dit jaar voor gekozen is om de Hudson prominent op de cover van de Furieadekrant af te drukken. “Het schip staat behoorlijk in de schijnwerpers en is een prachtig vaartuig.” Voor de burgemeester en voor Eric Spanjer, voorzitter van de Hudson, had Poot als verrassing nog een aardigheidje: de cover van de Furieadekrant afgedrukt op canvas. “Wat een prachtige poster, die gaat uiteraard een mooi plekje krijgen in het stadhuis”, reageerde Rensen. En Spanjer zei het “een hele eer te vinden om dit jaar op de voorpagina van de krant te mogen staan.” Van de Furieade had Rensen zeker gehoord maar kans er zelf eens een kijkje te nemen, had hij totnogtoe niet. “Ik zal zeker wel eens uitgenodigd zijn maar in de tijd dat ik nog burgemeester in Brielle was, kon ik nooit omdat er in dat weekend ook van alles te doen is in Brielle.” Dus dit wordt zijn debuut. Is er wellicht iets waar hij zich erg op verheugd? “Vooral al die (historische) schepen bij elkaar lijkt mij een fantastisch mooi gezicht. Het worden gewoon vijf hele gezellige dagen!”