Stichting Dierennoodhulp West Nederland wil pand in Vlaardingen kopen

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Dierenambulance)

Sinds november 2021 verblijft Stichting Dierennoodhulp West Nederland in het gebouw op het adres Broekpolderweg 249 B in Vlaardingen. In haar nieuwsbrief maakt de stichting bekend dat zij hier definitief wil blijven. 

“Al ruim een jaar wappert de vlag van Dierenlot op ons gebouw. Deze vlag is niet te missen. En zelfs te zien vanaf de rijksweg. Eindelijk is de kogel door de kerk. Het besluit is genomen. Wij blijven nu permanent op het huidige adres. Wij zijn nu in onderhandeling met de gemeente over de aankoop van het pand. Voor ons een toplocatie. Dicht bij de snelweg. Zodat wij ons snel in alle richtingen kunnen bewegen.”

De dierenambulances van Stichting Dierennoodhulp West Nederland rijden in Vlaardingen, Maassluis, Westland, Midden-Delfland en Hoek van Holland.

“De verwachting is dat dit jaar alles in kannen en kruiken zal zijn. Er staat ons na de koop weer een zeer drukke periode te wachten. Wij zullen dan het gebouw en het terrein rondom het gebouw verder aan moeten passen voor de tijdelijke opvang van dieren. En natuurlijk heeft ook duurzaamheid onze aandacht. Dat kost allemaal veel geld.” De stichting vraagt dan ook om donaties. “Dierenverblijven moeten uitgebouwd worden. Wij moeten ons aan veel regels houden om dieren te mogen houden. Ook al is dat van korte tijd. En natuurlijk ook de veiligheid van het pand.”

Wanneer de koop rond is, wil Stichting Dierennoodhulp West Nederland een open dag houden. “Dan kan iedereen zien wat wij allemaal doen. En wat er allemaal bij komt kijken als je een dierenorganisatie bent met vier dierenambulances.”

Kijk voor meer informatie over deze stichting en de mogelijkheden om hen te steunen op dierennoodhulpwestnederland.nl.