Sinterklaas speurtocht in Maassluis

Nieuws
Afbeelding
(Foto: pixabay)

Burengroep Wensen Vervullen Maassluis organiseert dit jaar de Sinterklaas speurtocht in heel Maassluis. Deze tocht kunnen kinderen lopen tot en met dinsdag 5 december.

In de coronatijd heeft Pascalle de Wit de Sneeuwpoppen, Herfst- en Pasenspeurtocht georganiseerd. “En omdat dit jaar weer behoefte was, ben ik er nog één gestart. Veel ouders vinden het leuk om een rondje buiten te lopen met de kinderen en te gaan speuren.”

Door lid te worden van de Facebookgroep Wensen Vervullen Maassluis-Samen Sterk kun je de speurkaart en alle deelnemers die een symbool op hun raam of deur hebben geplakt vinden. “Veel deelnemers hebben er een prachtige creatie van gemaakt!” Wie de 20 symbolen in Maassluis gevonden heeft en er foto’s van heeft gemaakt, kan dit opsturen o.v.v. volledige naam en adres naar  wensenvervullenmaassluis@gmail.com. “Dan ontvang je een kleine verrassing!” De speurkaarten liggen vanaf 23 november fysiek ook klaar bij de Minibieb van Theater Koningshof in Maassluis. De kinderen kunnen deze ophalen.

Wensen Vervullen Maassluis is een communitygroep en richt zich na de buren-hulpverlening in coronatijd nu op ontmoetingen om eenzaamheid tegen te gaan en praktische hulpvragen die buren onderling kunnen oplossen. In het kader van hulp bij armoede deze groep bijvoorbeeld gestart met de tweedehandskleding ruiltas. “Ik kan als tussenpersoon functioneren en rust bieden, wanneer de emotie hoog zit en helder denken even niet lukt. Samen kunnen we voor een kennismaking naar de Voedsel- en kledingbank gaan. Zo is de drempel wat lager, want als we de schaamte een plekje geven en vertrouwen kunnen opbouwen, kun je de mogelijkheden in Maassluis omarmen”, aldus De Wit.