Kerstmarkt 2023 in Maassluis

Nieuws
Afbeelding
(Foto: SPEM)

Als onderdeel van het Winterfestijn in Maassluis is er vrijdag 8 december tot en met zondag 10 december de kerstmarkt.

Op vrijdagavond is het verzamelen vanaf 19.00 uur voor de lichtjeswandeling op het Bloemhof vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur vertrekken de koning en koningin winter met de burgemeester op zoek naar de kerstboom. De kinderen worden uitgenodigd om achter hen aan te lopen met zoveel mogelijk lichtjes. Rond 20.00 uur wordt geprobeerd de lichtjes in de kerstboom op de Markt te ontsteken. Als dit gelukt is is er voor de kinderen een warme kop chocolademelk.

Op zaterdag 9 en zondag 10 september is er in de binnenstad van Maassluis weer de kerstmarkt. Nu met circa 40 kramen, een draaimolen en een schaatsbaan. Dit alles is te vinden op de Noordvliet, Marelplein, Markt en het Bloemhofpleintje. De winkels in de binnenstad zijn open.

Tijdens de kerstmarkt zijn er optredens van diverse zanggroepen, solo-artiesten en dansgroepen. Verder zijn er straatartiesten die voor het nodige vermaak zullen zorgen. 

Het advies is om zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar dit evenement te komen. Er wordt een fietsenstalling gerealiseerd op het Marelplein.