Maassluise scholen houden ook dit jaar weer een opruim estafette

Nieuws
In groepjes van ca. 4 kinderen (met begeleiding) wordt zwerfvuil verzameld op een route van de eigen school naar een andere school.
In groepjes van ca. 4 kinderen (met begeleiding) wordt zwerfvuil verzameld op een route van de eigen school naar een andere school. (Foto: PR)

In navolging op de succesvolle actie van vorig jaar, wordt er ook dit jaar een opruim estafette gehouden door de Maassluise scholen. De start vindt plaats op 1 maart bij en door De Parasol. 

Ook dit jaar vindt de actie weer plaats in maart; de maand waarin ook de landelijke Opschoondag valt. Ook nu doen bijna alle scholen weer mee om weer een stapje te zetten richting het doel ‘Maassluis Zwerfvuilvrij’.

De organisatie en begeleiding wordt weer verzorgd door een team van Operatie Afval namens de gemeente Maassluis samen met de Duurzame Maasluizers. “We zijn erg blij dat de actie dit jaar de steun krijgt van meer sponsors naast de gemeente. Met de forse bijdragen van de Rotary en het Fonds Schiedam- Vlaardingen gaan we de opruim estafette een ‘duurzame’ impuls geven. Dat betekent dat we alle deelnemende scholen van een eigen set passend opruimmateriaal kunnen voorzien voor ongeveer één leergroep. De set bevat o.a. lichtgewicht grijpstokken en ringen voor vuilniszakken in kindermaat”, aldus de organisatoren. 

De sponsors laten met hun steun weten dat de inzet van de schooljeugd gezien en gewaardeerd wordt. “We danken de sponsors voor hun bijdragen en vertrouwen.”

De actie wordt gehouden op 1, 6, 13, 20, 27 maart en 3 april. Per school voeren steeds één of twee leergroepen de actie uit. Na een opstart wordt in groepjes van ca. 4 kinderen (met begeleiding) zwerfvuil verzameld op een route van de eigen school naar een andere school en daar wordt de actie overgedragen.