Maassluis vlagt voor Oekraïne

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Nova van 't Oor)

Vanaf vandaag, donderdag 22 februari, wappert vijf dagen lang de Oekraïense vlag op het stadhuis aan de Koningshoek in Maassluis. 

Aanstaande zaterdag 24 februari is het precies twee jaar geleden dat Rusland het buurland Oekraïne binnenviel en de oorlog daar startte. Honderdduizenden Oekraïners ontvluchtten hun land en worden in Nederland en in vele andere landen opgevangen. De oorlog duurt nog steeds voort en het einde is nog niet in zicht. Als steun aan het volk van Oekraïne, en in het bijzonder aan de Oekraïense ontheemden in Maassluis en aan de inwoners van de zusterstad Berehove, heeft de gemeente Maassluis besloten vijf dagen lang de Oekraïense vlag te laten wapperen. 

Burgemeester Gregor Rensen: “Rusland startte een brute en barbaarse oorlog om Oekraïne te veroveren. Dat is gelukkig nog steeds niet gelukt, dankzij de brede steun die Oekraïne heeft ontvangen van Europa en diverse landen buiten Europa. Honderdduizenden zijn op de vlucht geslagen en ook zijn er tienduizenden gesneuvelde soldaten en ook vele burgerslachtoffers te betreuren. Maassluis betuigt aan hen alle steun en leeft sterk mee met Oekraïne in deze moeilijke tijden”.