Ruim 300 fans komen naar Queendag in Maassluis

Nieuws
Queenfans verzamelden zich zaterdag 17 februari in Theater Koningshof in Maassluis.
Queenfans verzamelden zich zaterdag 17 februari in Theater Koningshof in Maassluis. (Foto: PR)

Voor het eerst in zes jaar organiseerde de Nederlandse Queen Fanclub een Queendag. In theater Koningshof in Maassluis verzamelden zich op zaterdag 17 februari meer dan driehonderd Queenfans vanuit de hele wereld (naast Nederland ook, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië en Amerika) voor een goedgevulde dag. 

In verschillende marktkramen werden allerlei Queen-spullen te koop aangeboden, er werd een miniatuur Queen-podium tentoongesteld door Timothy de Scally, er was een loterij en een veiling geleid door Marco Genefaas. 

Veiling

Op deze veiling werden er veel items voor flink wat geld verkocht. Topstuk, een VHS van The Freddie Mercury Tribute – Concert for Aids Awareness gesigneerd door drie van de vier Queen-leden, leverde 400 euro op. Het hele bedrag van de veiling komt overigens ten goede aan het Nederlandse aidsfonds en The Mercury Phoenix Trust. 

Interviews

De organisatie had flink uitgepakt, want ‘s middags stonden er interviews op het programma met maar liefst vijf internationale gasten: Doug Bogie (de derde bassist van Queen), Mike Moran (onder meer bekend van het ‘Barcelona’-album), Peter Freestone (Freddies persoonlijke assistent), John Brough (assistent engineer en engineer van Queen-albums) en Terry Giddings (Freddies chauffeur en bodyguard). Zij vertelden vol verve over Freddie Mercury, Brian May, John Deacon en Roger Taylor die ze van zeer dichtbij hebben meegemaakt. 

Muziek

De avond eindigde met muziek van Crazy little things. 

‘Ik hoop dat er volgend jaar weer een Queendag komt’

Deze Queen coverband gaf een spetterend optreden weg met als grote verrassing Doug Bogie op de gitaar bij ‘Hammer to Fall’ en Mike Moran op de keyboards bij ‘Somebody to love’. Tijdens de afterparty, verzorgd door dj Wim van Leeuwen, werd het feest onder het motto ‘Don’t stop me now’ tot in de kleine uurtjes voortgezet. 

Dat de Queendag een groot succes was bleek na afloop uit de reacties van zowel de internationale gasten als de vele fans: “Het theater was prachtig aangekleed wat voor een fijne intieme sfeer zorgde. Ik hoop dat er volgend jaar weer een Queendag komt, het was geweldig.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding