Digitaal inloopspreekuur in Oud Sluys

Nieuws
Met de nieuwe IDO-bakfiets naar de mobiele spreekuren.
Met de nieuwe IDO-bakfiets naar de mobiele spreekuren. (Foto: dBdP)

Steeds meer dingen regel je digitaal. En voor een hele grote groep mensen is dat best lastig. Woensdag 10 april van 10.30-11.30 uur is alweer het derde Digitaal inloopspreekuur in Oud Sluys in samenwerking met Seniorenwelzijn, Samen Digitaal Wijzer en de Bibliotheek de Plataan.

Heb je een vraag over je telefoon/ tablet of computer? Neem die dan mee. Gonda, van Samen Digitaal Wijzer, helpt hier graag mee. Daarnaast verzorgt ze een korte workshop over sterke wachtwoorden.  Gonda: “Samen Digitaal Wijzer is een computerclub voor senioren die graag handiger willen worden op de computer. En daarnaast is ook de gezelligheid en het onderlinge contact erg belangrijk. Wanneer je lid bent kun je gratis verschillende cursussen volgen en gebruik maken van het inloopspreekuur voor computervragen waar je zelf niet uitkomt.“

Mobiele IDO 

Bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) kun je terecht met vragen over DigiD, aanvragen van je rijbewijs, belastingen, toeslagen en andere vragen over de Digitale Overheid. Annemiek Radder van Bibliotheek de Plataan, helpt graag met het opzoeken van de juiste informatie op internet, het aanvragen of activeren van de DigiD. Annemieke Radder, Coördinator van het IDO van De Bibliotheek de Plataan: “Om het IDO meer bekendheid te geven gaan we naar de mensen toe. Voordat ik bij de Bibliotheek ging werken wist ik niet dat je er naast het lenen van boeken ook heel veel leuke en handige cursussen kan volgen. Bijvoorbeeld een basiscomputercursus Klik en Tik. Of de cursus Digisterker of Digivitaler waarbij je leert werken met je DigiD en inloggen op bijvoorbeeld het portaal van de huisarts of het ziekenhuis. En dat je dus hulp kan krijgen als je vragen hebt over de digitale overheid. Op dit moment zijn er drie vaste spreekuren. En daarnaast hebben we een mobiel spreekuur op wisselende locaties. Ik vind de samenwerking met Seniorenwelzijn en Samen Digitaal Wijzer hierin heel fijn”.

IDO (Informatiepunt Digitale overheid) is te vinden in Buurtcentrum De Hooftzaak. Iedere woensdag van 09.30 tot 10.30 uur is Louis hier aanwezig voor hulp en het beantwoorden van vragen. 

Daarnaast kun je op dinsdag van 11.00 tot 13.00 uur en op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur ook nog steeds terecht bij het Informatiepunt in de Bibliotheek de Plataan. De Bibliotheek is gevestigd aan de Uiverlaan 18, Maassluis.