Maasdijk Vuurwerk start met mooie acties

Partnerbijdrage
Tim (rechts) en Mitchell zijn enthousiast van start gegaan met Maasdijk Vuurwerk.
Tim (rechts) en Mitchell zijn enthousiast van start gegaan met Maasdijk Vuurwerk. (Foto: Bianca Mokkenstorm)

Voor de ware vuurwerkliefhebber waren de afgelopen twee jaar behoorlijk afzien. Door de coronaregels bleef er weinig over van een spetterende jaarwisseling. In 2022 kan er gelukkig weer gefeest én afgestoken worden. 

Bianca Mokkenstorm

Dat betekent perfecte timing voor Tim van der Velden en Mitchell van Baarle, die de deuren openen van Maasdijk Vuurwerk. Wij spraken hen op hun locatie aan de Aartsdijkweg op bedrijventerrein Coldenhove.

Maassluis en Westland

Doorgaans zijn Tim en Mitchell timmerman. Maar in de laatste maanden van het jaar verschuift hun focus van de houtbewerking steevast naar iets heel anders. Dan staat hun leven vooral in het teken van knal- en siervuurwerk. “Ik werkte jarenlang in de vuurwerkshop van iemand anders. Toen deze locatie te koop kwam, vond ik het tijd om voor mijzelf te beginnen,” vertelt Tim. “Het is een mooie branche en wij zijn niet vies van hard werken, dus het leek me leuk om zelf aan de slag te gaan!”
Samen met zijn maat Mitchell besloot Tim de sprong te wagen en voortaan de regio Maasdijk, Maassluis en Hoek van Holland van vuurwerk te voorzien. “Maar natuurlijk zijn ook mensen uit andere delen van het Westland welkom om hier hun inkopen te doen,” benadrukt hij.

De afgelopen maanden zijn de heren druk bezig geweest met het opstarten en inrichten van hun nieuwe winkel. De naam Delft Fireworks is veranderd in Maasdijk Vuurwerk en het pand is wat opgefrist. Er hoefden geen grote verbouwingen te worden gedaan. “De locatie was al helemaal aangepast aan de veiligheidseisen rondom vuurwerkverkoop, dus dat was makkelijk”, adus Tim. “Al het vuurwerk wordt veilig opgeslagen in een aparte bunker. De ruimte is voorzien van een sprinklerinstallatie, die is aangesloten op watersilo’s op het dak met in totaal 10.000 liter water. Alles is tiptop in orde. Dat moet ook wel, want wij willen geen enkel risico lopen. En er is streng toezicht vanuit de gemeente.”

Veiligheidstips

Toch benadrukken Mitchell en Tim dat vuurwerk bij een juist gebruik niet gevaarlijk hoeft te zijn. “Het kwaliteitsvuurwerk dat wij verkopen zit bijvoorbeeld al in een extra veilige verpakking, die niet bij het minste geringste vlam vat. Verder is het een kwestie van de gebruiksaanwijzing opvolgen en ook écht die vuurwerkbril en veiligheidslont gebruiken. Echt, als je je hoofd er maar bij houdt, is vuurwerk niet gevaarlijk. Dan is het vooral genieten!”

“De regels rondom vuurwerk zijn dit jaar strenger geworden, maar er zijn nog veel andere alternatieven. Wij hebben een ruim assortiment met mooi siervuurwerk en knallers die wél mogen,” aldus Mitchell. De eerste bestellingen werden al in oktober geplaatst, en vanaf begin december gaat het waarschijnlijk storm lopen, voorspellen de vuurwerkverkopers. Ze zijn er klaar voor, want ze hebben een behoorlijke voorraad ingekocht. Tot slot een allerlaatste tip: “Neem een kijkje op onze website en houd onze social media goed in de gaten. We hebben namelijk heel interessante kortingsacties voor onze klanten!”

U kunt uw vuurwerk nu al reserveren op vuurwerktoppers.nl/maasdijkvuurwerk, losse verkoop is op 29 t/m 31 december aan Aartsdijkweg 103, Maasdijk