Koop jij ook een lichtje voor de kinderen in het Sophia?

Partnerbijdrage
Je steunt de kinderen in het Sophia door symbolisch een lichtje in deze boom te kopen.
Je steunt de kinderen in het Sophia door symbolisch een lichtje in deze boom te kopen. (Foto: PR)

In de decembermaand is er weer een prachtige kerstboom geplaatst voor de ingang van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Je steunt de kinderen in het Sophia door symbolisch een lichtje in deze boom te kopen.

Dit jaar staat een bijzondere groep patiënten centraal, namelijk de kinderen met een zeldzame ziekte.

Maar liefst 1 miljoen Nederlanders krijgt in hun leven te kampen met een zeldzame ziekte. Zo’n 80% daarvan betreft kinderen. Er zijn meer dan 7000 zeldzame ziekten in kaart gebracht, waarvan de meeste erfelijk of aangeboren zijn. Veel van deze aandoeningen zijn bij artsen onbekend. Mede daardoor is een vroege herkenning lastig wat vaak leidt tot een late diagnose. Daarnaast is er voor veel van deze ziekten nog geen behandeling beschikbaar die leidt tot genezing. En nog teveel kinderen overlijden vóór het 5e levensjaar. Daar moeten we uiteraard iets aan doen! 

Voor bekende ziekten is er veel steun, voor onbekende ziekten veel minder. Achter de verzamelnaam “Zeldzame Ziekten” gaan indrukwekkende verhalen van kinderen en ouders schuil. Samen willen we hen steunen. Door te zorgen voor meer bekendheid en geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. Door het kopen van een lichtje draag je hieraan bij.

Je koopt al een lichtje voor 5 euro. Iedere bijdrage, groot en klein, is zeer welkom. Een lichtje kopen kan heel gemakkelijk op www.lichtjessophia.nl. Hopelijk stralen er straks veel lichtjes, mede dankzij jou!