Varend Corso Westland wordt bijzonder en mooi, bijzonder mooi

Partnerbijdrage
Veel nieuwe, jonge deelnemers aan het Varend Corso dit jaar.
Veel nieuwe, jonge deelnemers aan het Varend Corso dit jaar. (Foto: PR)

Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw ver vooruit en dat geldt zeker voor het Varend Corso Westland dat op 23 juni de Delflandse, op 24 juni de Westlandse en op 25 juni de Rijnlandse wateren aandoet. 

“Het klinkt raar, maar de coronatijd heeft het Corso goed gedaan”, zegt Sander Nieuwenhuizen, de voorganger van de werkgroep PR, Communicatie en Social Media. “We maken voor wat betreft de deelnemende schippers een verjongingsslag. Tot onze stomme verbazing hebben zich ruim 20 nieuwe jonge schippers aangemeld, die bij wijze van spreken staan te trappelen om te beginnen. Dat geeft een nieuw elan aan het Corso.” Ook de Westlandse jeugd is razend enthousiast. Er bestaat zelfs een wachtlijst voor deelnemers aan het jeugdcorso. “Aan deze editie nemen teams van scholen deel en geloof het of niet er is een wachtlijst. De kinderen zijn razend creatief. De leerlingen van de Bernadette school in Naaldwijk zijn, op zoek naar sponsoren, bij Deliflor terecht gekomen, een kweker op de Maasdijk. Wat denk je, speciaal voor de kinderen heeft het bedrijf chrysantenstekken laten ontwikkelen in Uganda en Zambia. ”Naast het jeugdcorso is er dan ook nog de Blooming Battle een competitie tussen scholen die een opleiding tot bloemist verzorgen. Daaraan nemen 10 teams deel. De Rabobank heeft het project geadopteerd en sponsort dat Corso onderdeel.”

Veel vernieuwing dus in het Corso dat maar liefst 47 drijvende deelnemers kent dit jaar. Ook de opening zal een heel speciale worden. “We maken daarvoor gebruik van het gebouw dutch Flowergroup. Daarin wordt een grote evenemententent gebouwd en daar worden de gasten ontvangen. Niet alleen op uitnodiging van het Corso-bestuur, maar ook van de gemeente Westland. Het gemeentebestuur wil het Corso, een schitterend uithang bord voor tuinbouwgebied nummer1 van Nederland, gebruiken als het netwerkevenement voor haar relaties. De gasten zullen daar officieel ontvangen worden en na de officiële toespraken maakt het hele gezelschap een wandeling naar de waterkant om het Corso aan zich voorbij te zien varen en uiteraard zal ook daar het commentaar van Hans Hoogerwerf niet ontbreken.”