Bouw Zalmstael in De Kade Maassluis officieel van start gegaan

Partnerbijdrage
Wethouder Sjoerd Kuiper (Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting) kwam woensdag 28 juni naar de bouwlocatie om het officiële startsein voor de bouw te geven.
Wethouder Sjoerd Kuiper (Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting) kwam woensdag 28 juni naar de bouwlocatie om het officiële startsein voor de bouw te geven. (Foto: Foto's: Chris Kalkman)

De nieuwe, aan de rivier gelegen woonwijk De Kade Maassluis is volop in ontwikkeling en begint steeds meer vorm te krijgen. Zo is nu ook de bouw van Zalmstael van start gegaan. Vrijwel alle 40 luxe, levensloopbestendige appartementen van dit panoramagebouw met weids uitzicht over de waterweg zijn inmiddels verkocht. Wethouder Sjoerd Kuiper (Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting) kwam woensdag 28 juni naar de bouwlocatie om het officiële startsein voor de bouw te geven.

De voorbereidingen voor de realisatie van Zalmstael waren al enige tijd geleden begonnen. De bodemlussen voor het gebruik van bodemwarmte (en koeling!) zijn reeds aangebracht en begin deze maand is gestart met het heiwerk. Niets stond wethouder Kuiper dan ook in de weg om de officiële handeling te verrichten.

De paal kon de grond in

De toekomstige bewoners werden ontvangen in het kantoor van De Kade en getrakteerd op koffie met gebak. Daarna ging het richting de bouwlocatie, waar wethouder Kuiper vanuit de heikraan enthousiast de (bijna) laatste paal de grond insloeg. Bij terugkomst op kantoor kregen de bewoners alle gelegenheid om in een gezellige, ongedwongen sfeer nader met elkaar kennis te maken onder het genot van een hapje en een drankje.

“Kerst 2024 op De Kade!’

Naar verwachting kunnen de eerste bewoners hun Zalmstael-appartement eind 2024 betrekken. “Daar gaan we zeker wel vanuit”, vertelde Johan Krijgsman, directeur van Waal, na het uitbrengen van een toast. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de kerstboom december volgend jaar in jullie Zalmstael-appartement kan staan. Er zijn overigens nog een paar appartementen beschikbaar. Met riant balkon op het zuiden en een betoverend uitzicht over de rivier. Dus ik zou zeggen... zegt het voort!”

“Nieuwe woonwijk op historische grond”

Wethouder Kuiper vertelde heel ingenomen te zijn met de nieuwe wijk en met “hun” Zalmstael in het bijzonder: “Wat fijn om hier met elkaar de start van de bouw te vieren op deze historische grond, waar na al die jaren hard werken door vele partijen een bijzondere nieuwe buurt ontstaat. Wij zijn daar trots op.”

Een parel tussen de parels

De contouren van de indrukwekkende nieuwe oeverlijn van De Kade Maassluis zijn al goed zichtbaar. De zes appartementsgebouwen die hier verrijzen, zijn de expressieve parels van de woonwijk en krijgen elk een eigen karakter. Ook Zalmstael is door zijn schitterende architectonische details met recht een parel te noemen. Een mooi wit gebouw met ronde vormen en veel glas. Onder het gebouw komt een parkeergarage. Vandaar dat de animo groot is.

Een ideale woon- en leeflocatie

De Kade wordt gerealiseerd aan Het Scheur, ter hoogte van metrostation Maassluis Centrum met een rechtstreekse verbinding naar het centrum van Rotterdam. Een ideale woon- en leeflocatie met een heel gevarieerd aanbod. Bovendien is extra geïnvesteerd in energiebesparende maatregelen. De woningen en appartementsgebouwen zijn uitgerust met een bodemwarmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en koeling. Er wordt druk verder ontwikkeld en gebouwd. Inmiddels is bijvoorbeeld ook De Witte Villa in verkoop gegaan. Een urban villa met negen 3-kamer appartementen. Meer informatie vindt u op www.dekademaassluis.nl.

Afbeelding