Pieter Wiercx gaat met pensioen!

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

Ik ben uitgeslepen en uitgemeten. Wat begon in 1981 in winkelcentrum Palet als buurtwinkel eindigt op de Uiverlaan als regionaal bekende kwaliteit opticien. Met veel ambitie en een uitstekende opleiding in onder andere het oogziekenhuis Rotterdam ben ik op 31-jarige leeftijd begonnen met mijn eigen winkel. Ik heb de bestaande Rembrandt Optiek overgenomen. In die tijd waren contactlenzen nog een medisch hulpmiddel en de ontwikkeling stond nog in de kinderschoenen en brillen maken was nog een ambacht.

Er is veel gebeurd in die 42 jaar

Van een ambachtelijk vak, glazen slijpen, is de opticien veranderd in een paramedisch beroep. Het beroep is mede door digitaliseren totaal veranderd. Vroeger handwerk, nu inscannen en een robot doet de rest. Vroeger een noodzakelijk kwaad, tegenwoordig een modieus artikel. Vroeger oogmetingen door de oogarts, nu door optometristen als rechterhand van huisarts en oogarts. Vroeger misschien 10 merken brillen, nu wel 210 merken. Vroeger winkeloppervlak 100 meter, nu 400 meter. Discount en webshops bestonden nog niet. Wat toen wel bestond is kwaliteit en dat is niet veranderd. Iedereen wil goeie brillen. Ik heb daar altijd met veel passie aan gewerkt!

Binnenkort word ik 72 jaar en ga stoppen met dit mooie vak!

Zoals veel bedrijven in de gezondheidszorg, heb ik mijn bedrijf verkocht aan een investering fonds. Deze organisatie, Oogwereld, zal voor continuïteit van het bedrijf zorgen. Voor mijn super medewerkers, Barbara, Gerard en Richel, verandert er wel wat in de organisatie maar de winkel en de naam blijft hetzelfde en wordt door iedereen met dezelfde gedrevenheid voortgezet!

Aan alles komt een eind!

Zaterdag 19 augustus is mijn laatste werkdag. (Al die vrije tijd zal mij vast nog weleens tegenvallen.) Ruim 40 jaar zelfstandig en 56 jaar in dit mooie vak. Wanneer u op zaterdag erbij wilt zijn dan toasten we samen op de mooie jaren achter ons en op een mooie en gezonde toekomst! U bent, zoals altijd, meer dan welkom!

Ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen dat jullie mij gegeven hebben! Ik heb altijd met zeer veel plezier gedaan!

Pieter Wiercx

Afbeelding