Feestelijke start bouw De Houve Maasland

Partnerbijdrage
Vorige week werden werden de symbolische eerste palen geslagen.
Vorige week werden werden de symbolische eerste palen geslagen. (Foto: ABB)

De bouw van nieuwbouwproject De Houve in Maasland is van start! Woensdag 27 maart werden de symbolische eerste palen geslagen in het bijzijn van de toekomstige bewoners, afgevaardigden van de gemeente Midden-Delfland, Wonen Midden-Delfland, ABB Bouwgroep en andere betrokkenen. In de Houve worden 12 koopwoningen, zowel eengezinswoningen als levensloopbestendige woningen, en 6 huurwoningen gerealiseerd.

Bouw van start

De officiële handeling is verricht door wethouder Fred Voskamp, Peter van Ling (Wonen Midden-Delfland), Jan Dekker (ABB) en één van de toekomstige bewoners. Hiermee is het startsein gegeven voor de bouw van dit nieuwbouwproject in het centrum van Maasland.

Wethouder Fred Voskamp is trots op dit mooie woningbouwproject: “Nieuwe woningen zijn zeer welkom in Maasland. We bieden hiermee allerlei mensen een kans om in ons mooie dorp te wonen. De Houve ligt in de buurt van alle voorzieningen. En we hebben in dit project ook oog voor een duurzame toekomst. De woningen zijn grotendeels energieneutraal en de daken worden bedekt met mossedum.”

Peter van Ling is verheugd dat de bouw van De Houve van start is gegaan: “We kijken uit naar de oplevering van de 6 eengezinswoningen, die voor Wonen Midden-Delfland een mooie toevoeging zijn aan het bezit en daarmee de doorstroming stimuleert. Door de verhuisbewegingen die hierdoor ontstaan krijgen diverse huishoudens een andere, passender woning.”

Tot slot bedankt Jan Dekker de betrokken partijen: “ABB dankt de gemeente Midden-Delfland en Wonen Midden-Delfland voor de samenwerking. Wij kijken met enthousiasme uit naar de komende periode waarin ons uitvoeringsteam aan de slag gaat met de bouw van deze mooie woningen. Onze kopers wens ik veel plezier toe bij de voorbereidingen: Jullie nieuwe thuis zal snel vorm krijgen!”

De Houve

Dit nieuwbouwproject bestaat uit 18 woningen: 7 eengezinswoningen, 5 levensloopbestendige woningen en 6 huurwoningen. Een gevarieerd woningaanbod, dat door het rustige kleur- en materiaalgebruik toch een samenhangend geheel vormt dat mooi aansluit op de directe omgeving. Rust, ruimte en alle voorzieningen om de hoek; De Houve heeft het allemaal dankzij de unieke ligging in het centrum van Maasland.

Nog dit jaar een nieuw(bouw) huis?

Er zijn nog enkele eengezinswoningen (inclusief optiepakket) beschikbaar! Naar verwachting worden de woningen in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd. Heeft u interesse in één van de woningen of heeft u vragen? Bekijk het aanbod op www.dehouve-maasland.nl en neem contact op met de makelaars Wilco Schipper namens ABB (0184 - 495 495) en Rik Opschoor namens Opschoor Makelaar (010 – 593 9090).