Toch bezuinigingen op sport

Politiek
Het college houdt toch vast aan de voorgenomen bezuinigingen op sport.
Het college houdt toch vast aan de voorgenomen bezuinigingen op sport. (Foto: CW)

Wethouder Denise Mulder (Maassluis Belang) gaat - ondanks het advies van de MSR (Maassluise Sport- en Recreatieraad) dat niet te doen - toch bezuinigen op de sportaccommodaties.

Dat schrijft ze in een raadsinformatiebrief (RIB). De bezuiniging houdt concreet in dat de buitensporttarieven met 23 procent en de binnensporttarieven met 5 procent worden verhoogd verspreid over een periode van twee jaar.

Mulder schrijft in haar RIB dat niet bezuinigen geen optie is en dat de raad zelf ook vasthoudt aan de besparingen. De MSR betoogde eerder dat veel clubs nog met de naweeën van de coronaperiode zitten en verder te kampen hebben met de gevolgen van de sterk gestegen energieprijzen.

Het collegelid benadrukt dat de tarieven die Maassluis hanteert voor buitensportonderkomens lager zijn dan in ons omringende gemeentes. Daarnaast laat Mulder weten dat het college besloten heeft de bezuiniging dit jaar ten laste te laten komen ‘van de reguliere exploitatie, om de sportverenigingen in ieder geval dit jaar nog niet te belasten.’