Remise voor Bequick Dames 1

Sport
"Felice van Veen won haar partij in twee sets.\n" (Foto: "Monique Creemers.")

Na de eerste twee competitiewedstrijden te hebben verloren, behaalde het dames eredivisieteam van Bequick afgelopen zondag een gelijkspel. In de thuiswedstrijd tegen De Schelde werd het 3-3. Toch was er na afloop - ondanks het beste resultaat tot nu toe - sprake van een lichte teleurstelling bij de Maassluise dames. Na de enkelspelen stond er 3-1 op het scorebord in Maassluis voordeel, maar de Zeeuwse dames bleken geroutineerder in het dubbelspel en trokken beide partijen naar zich toe. Opnieuw bleek de wind een lastig te nemen hindernis, die scherp op de lijnen spelen verhinderde. Ook bij het serveren hadden de speelsters moeite met de opgooi.

Linda Gouka (1e single) en Felice van Veen (2e) begonnen de dag sterk met een overwinning in twee sets. Rebecca van Balen ging voortvarend van start, maar een zag een 5-2 voorsprong in de eerste set volledig verloren gaan. Ze pakte de set uiteindelijk alsnog via een tiebreak en had daarna het lek boven (6-3).

Geraldine de Vos had in de vierde single Bequick de winst al kunnen bezorgen, maar kwam daarin net tekort. Na verlies van de eerste set met 3-6 won ze knap de tweede met 7-5, maar vergat daarna door te drukken (4-6).

Door dit resultaat staat Bequick met 5 punten op dit moment op de 7e en voorlaatste plaats, en derhalve onder de virtuele degradatiestreep. Het gat met nummer 6 de Schelde blijft door het resultaat van afgelopen zondag 2 punten. Het zal moeilijk worden die afstand komende zondag al te verkleinen. De Schelde speelt dan thuis tegen De Sprenkelaar, terwijl Bequick een zware uitwedstrijd speelt tegen koploper Waddinxveen. Ieder punt dat in Waddinxveen wordt behaald is meegenomen, want de lijstaanvoerder heeft van de 18 gespeelde wedstrijden er slechts 3 verloren.