Internationaal judosucces voor Mahorokan

(Foto: )

Afgelopen weekend vond in Erfurt de internationale “Thüringen Messe-Cup” plaats voor judoka’s onder 16 jaar. Met een deelnameveld, bestaande uit 7 verschillende nationaliteiten, nam een 6-tal judoka’s van Mahorokan aan dit zeer sterk bezette toernooi deel.

In een deelnemersveld van maar liefst 66 judoka’s wist Nanco Krijthe (-55 kg) een keurige zilveren medaille te behalen. Na 6 overwinningen moest hij alleen in de finale zijn meerdere erkennen in zijn Duitse opponent.

Zowel Hylke Nakken als Tommy van den Hooven (beiden -66 kg) wisten met overtuiging de halve finale te bereiken. Echter in de eerste halve finale kwam Hylke tijdens een actie lelijk terecht en moest zich met een vervelende blessure terugtrekken uit het toernooi. In de andere halve finale liet Tommy zich verrassen, maar wist zich hierna in de strijd om de derde plaats goed te herstellen en pakte met een houdgreep het brons.

De overige 3 judoka’s, Joshua de Lange (-46 kg), Tobias Bosveld (-50 kg) en Floris den Hartog (-73 kg) wisten verschillende wedstrijden te winnen, maar konden zich op deze dag niet mengen in de strijd om de medailles.

Prijs der Noorderkempen in België

Zowel op zaterdag als zondag kwamen Mahorokan judoka’s in de leeftijdklassen -11, -13, -15 en -18 jaar uit bij de “Prijs der Noorderkempen” in het Belgische Malle. Ook hier werden fraaie resultaten geboekt. Kampioen werden Joel Awah, Dinand Kappers, Emirhan Akdemir, Fleur Teerds en Franka van der Salm. Tweede plaatsen waren er voor Fleur Wurth, Quinty van Berk, Levi van Staalduinen, Sem Steenbergen, Phaedra Kappers en Yannick Bosveld. Derde plaatsen waren er voor Joeri Nakken, Ennio de Nes, Thomas van der Burgh en Bryan van der Hoeven.