Zweedse judosuccessen voor Mahorokan

Sport
Afbeelding
(Foto: "PR")

Op Hemelvaartsdag hebben 18 judoka’s van Mahorokan deelgenomen aan de Budo Nord Cup in Lund Zweden en het aansluitende internationale Lugi Judo Trainingcamp op vrijdag en zaterdag. Naast de deelname van de nationale ploegen van Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland waren er ook talrijke clubteams uit o.a. Duitsland, Spanje en Polen aanwezig.

In het sterke deelnemersveld waren vele Mahorokan-judoka’s zeer succesvol, want zij wisten maar liefst 11 medailles mee naar huis te nemen. Eerste plaatsen waren er voor: Joshua de Lange, Tommy van den Hooven, Floris den Hartog en Merlijn den Hartog. Tweede werden: Jochem van Harten, Storm van Dijk, Faisal Engel en Nanco Krijthe. Brons was er voor: Tobias Bosveld, Robin Mauritz en Fleur van Paassen.

Tijdens de trainingsstage werd naast de vele randori’s (oefenpartijen) ook aandacht besteed aan de technische aspecten van het judo, want op deze stage waren veel internationale leraren aanwezig om hun technieken te tonen. Onder hen o.a. Neil Eckersley uit Engeland (winnaar brons Olympische Spelen). Met een succesvolle toernooidag en goede trainingssessies achter de rug, reisde het hele Mahorokangezelschap op zondag met de nieuw opgedane ervaringen terug naar Nederland.

Brons in Litouwen

Zondag 13 mei kwam Margit de Voogd in actie bij de Junior European Cup in de Litouwse plaats Kaunas. In de klasse tot 70 kg won zij haar eertse partij van Naelso uit Estland, de tweede wedstrijd schakelde ze de Nederlandse Nalbat uit. In de halve finale liet margit zich helaas verrassen door de Poolse Miller. Hierdoor restte voor haar de strijd om het brons in deze klasse. In die partij liet ze haar tegenstander weinig kans, want al in de eerste minuut haalde ze het brons binnen door een overwinning met een armklem. Hiermee haalde Margit alweer haar 3e Internationale medaille van dit seizoen.

Coen van Winden was ook van de partij in Kaunas. In de eerste ronde stond hij tegenover de Fin Makinen. Die bleef hem de baas met 2 schouderworpen. Helaas bleek er geen herkansing voor Coen, terwijl de Fin uiteindelijk het brons wist te behalen.