‘Uiteraard gingen we voor de winst’

Sport
"De Nederlandse ploeg voor het WK Walking Football. Egbert van de Worp zit gehurkt, tweede van rechts." (Foto: "PR")

Het WK Walking Football was voor Egbert van de Worp uit Maassluis een onvergetelijke ervaring. Hij reisde vorige week zaterdag naar Engeland om daar deel te nemen aan het toernooi wandelend voetbal voor 65-plussers.

Het Walking Football is een initiatief van het Ouderenfonds om 65-plussers in beweging te krijgen.

“Mijn zoon Dennis belde mij ongeveer 2 maanden geleden op en hij vertelde mij dat hij op de radio had gehoord dat Sjaak Swart een oproep deed om mee te doen aan een selectiedag in het Olympisch Stadion”, vertelt Van de Worp.

De Old Stars, bestaande uit ex-internationals Sjaak Swart, Kees Kist, Wim Rijsbergen en Dick Schoenaker, zochten namelijk 5 spelers die mee mochten naar het WK Walking Football in Bristol. Van de Worp meldde zich aan en was met 199 andere voetballers op de selectiedag afgekomen om zich te kwalificeren.

Heerlijk gevoel

Op die selectiedag werden balvaardigheid, lichamelijke conditie en coördinatie getest. Dat bleek wel goed te zitten bij de Maassluizer, die jarenlang sportverzorger was bij MVV’27 en Excelsior Maassluis. “Aan het eind van de dag maakte Sjaak Swart bekend wie de vijf mannen waren die geselecteerd waren. Je begrijpt dat als je naam dan genoemd wordt, dat een heerlijk gevoel geeft”, vertelt Van de Worp. Voor het WK heeft hij vervolgens een keer kunnen trainen met zijn teamgenoten en vervolgens gingen de mannen naar Engeland.

Begin

“Het WK Walking Football heb ik beleefd als bijzonder plezierig. Lol in het spelletje en plezier met elkaar en de tegenstanders uit div landen. Uiteraard gingen we wel voor winst”, stelt de Maassluizer. Helaas werd de Nederlandse ploeg derde, achter Engeland en Schotland. “Maar de mooiste momenten waren natuurlijk toen ik tweemaal scoorde in een interland.”

Eenmaal thuis hoopt Van de Worp het Walking Football op de kaart te kunnen zetten. “In de directe omgeving van Maassluis is dit nog een onbekend fenomeen. Mogelijk dat dit nu een begin is.”