25e Halve van Maassluis

Sport
Afbeelding
(Foto: "Carry Wilmink")

Over 10 dagen, op zondag 20 januari, zal Maassluis weer voor 1 dag een echte loopstad zijn wanneer voor de 25e keer de halve marathon van Maassluis wordt georganiseerd en voor de negende keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis.

Om precies 13:00 uur zullen vanaf de Jan Schoutenlaan honderden lopers vertrekken voor de 5, 10 of 21,1 km met voor het eerst ook veel beginners en gevorderden aan de start van de gelijknamige cursussen die in september bij AVW zijn begonnen.

Hoewel de Halve van Maassluis al sinds de aanvang bekend staat als een goed georganiseerde sfeervolle loop zal deze lustrumeditie natuurlijk extra feestelijke elementen bevatten en krijgt elke deelnemer een speciaal jubileumshirt.

Meer info over de wedstrijd (inschrijfgeld, kleedgelegenheid, tijdregistratie) is te vinden op avwaterweg.nl waar ook kan worden voor-ingeschreven.

De lopers zullen op de derde zondag van januari over de Westlandseweg richting centrum rennen. Bij de rotonde ter hoogte van de Rozenlaan gaat de 5 km langs de Weverskade terug naar Maassluis-West en gaan de 10 km en de halve marathon over de Rozenlaan en de Parallelweg naar de Westgaag en vervolgens onder het viaduct met de A20 door naar de Maasdijk. De 10-km-lopers gaan hier linksaf langs de Weverskade en de halve marathondeelnemers rechtsaf de Maasdijk over. Achter het clubgebouw van AV Waterweg langs gaan de lopers met de langste adem vervolgens richting Schenkeldijk en over de Oranjedijk langs de manege tot aan de Spuidijk waar linksaf wordt geslagen. Via het nieuwe fietspad wordt daarna de rotonde voorbij het Oranjekanaal bereikt waar rechtsaf wordt geslagen naar de Oranjedijk tot aan de Bonnenlaan. Op de Staelduinlaan wordt even aan het gelijknamige bos geroken waarna de Maasdijk weer opdoemt en het nog 6 km lang teruglopen is naar de finish aan de Jan Schoutenlaan.

Afgelopen zondag testten 35 AVW’ers zich al bij de traditionele openingwedstrijd van het nieuwe jaar, te weten de Nieuwjaarsloop in Hoek van Holland. Over een deels onverhard heuvelachtig parcours van 2,5 km rondom de Hoekse sportvelden kreeg men alle gelegenheid om de geconsumeerde calorieën van de feestdagen volledig te verbranden. Inclusief de gezellige verloting na afloop in de kantine een uitstekende start van het nieuwe loopjaar!