MVC/Move4U Dames 1 op jacht naar overwinning

"Voor het nieuw samen te stellen dames 2 team is MVC op zoek naar vrouwen die het volleyballen (weer) willen oppakken." (Foto: "MVC")

Het is altijd even wennen in het begin van het seizoen, zeker als je een totaal vernieuwd team hebt. Het damesteam van MVC/Move4U onder leiding van trainer/coach Cees van der Eijk heeft tijd nodig om aan elkaar te wennen en vertrouwen te krijgen in het systeem en elkaar.

Het eerste oefenduel werd verloren als ook de eerste competitiewedstrijd. Afgelopen zaterdag speelden ze hun tweede wedstrijd tegen SNA in Bleskensgraaf en op zoek naar een overwinning.

SNA bleek net als de tegenstander van vorige week, RVC/Libanon, een doorgewinterd team. Maar aan vechtlust ontbrak het dit keer niet bij het team. De wedstrijd begon met een flinke achterstand voor MVC/Move4U, maar de meiden wisten dit halverwege de set om te draaien. De service druk van de dames werd groter en verdedigend stonden ze sterk. Buitenaanvalster Astrid stond op de juiste plekken en doorzag de aanval van SNA. MVC/Move4U wist terug te komen tot 21 punten., maar moest de set aan SNA geven. Met dit sterke gevoel startte de dames aan de tweede set, namen meteen een flinke voorsprong en gaven die niet meer weg. Met een stand van 1-1 in sets kon het alle kanten op. Bij de derde set begon de vermoeidheid er in te sluipen, zo leek het. SNA bleef het tempo vasthouden, en de dames hadden geen antwoord, waardoor de set verloren werd met 25-14. Wissels in de vierde set brachten vers bloed in het veld. Tot de 10 punten ging het gelijk op, daarna nam MVC/Move4U het initiatief en voerde de service druk weer op. Deze set werd 18-25 gewonnen. De beslissende vijfde set moest gespeeld worden. Maar in deze set zette SNA vol in op de aanval en was er geen antwoord meer. Deze set ging dus naar SNA. MVC/Move4U heeft dan wel verloren, maar er zit wel degelijk een stijgende lijn in het spel.