Excelsior Maassluis tegen AFC eindigt onbeslist

Gijs Abbas schiet de 1-1 achter doelman Zonneveld.
Gijs Abbas schiet de 1-1 achter doelman Zonneveld. (Foto: Harry Noordhof)

Excelsior Maassluis heeft aan het eerste duel na de hervatting van de Tweede Divisie één punt overgehouden. In de thuiswedstrijd tegen AFC werd het 1-1. Na een 0-1 achterstand bij rust was het kort in de tweede helft Gijs Abbas die vanuit een corner voor de gelijkmaker zorgde. In het verloop van de wedstrijd kon de winst beide kanten opvallen maar eindigde het treffen onbeslist.

Ondanks dat storm Eunice ook op Sportpark Dijkpolder duidelijk zijn sporen had nagelaten kon de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en AFC gewoon doorgaan. Op de geblesseerden Vincent van den Berg, Darwin Heuvelman en Tobias Kleijweg na kon hoofdtrainer Dogan Corneille over een volledig fitte selectie beschikken.

De vijfhonderd aanwezige toeschouwers zagen een eerste helft die maar weinig echte hoogtepunten kende. De Tricolores kwamen beter voor de dag dan in de voorbije oefenwedstrijden maar kregen nauwelijks kansen op een treffer. Omdat ook AFC niet of nauwelijks gevaar kon stichten voor het doel van Jean-Paul van Leeuwen leek de rust doelpuntloos op te worden gezocht.

Echter niets was minder waar. In de slotminuut legde scheidsrechter Tunnissen de bal voor de bezoekers op de stip nadat Gabri Urbanus een duwfout had gemaakt op de inlopende Splinter de Mooij. De toegekende strafschop werd door Joël Tillema genadeloos binnengeschoten, waardoor Excelsior Maassluis met een kater aan de thee ging.

In de tweede helft viel er meer te beleven aan de Lavendelstraat. Het duurde slechts tien minuten voordat Excelsior Maassluis de stand weer gelijktrok. Een corner van Kevin Dercks viel via het hoofd van Urbanus voor de voeten van Gijs Abbas. De centrale verdediger had vervolgens geen problemen om van dichtbij de 1-1 op het scorebord te schieten.

Met nog 18 minuten op de klok paste Corneille een driedubbele wissel toe. Met Dave van Delft, Giovanni Da Fonseca en Kaylan Muis kwamen er drie verse krachten binnen de lijnen en leek dit direct zijn vruchten af te werpen. Op aangeven van Van Delft kwam Muis in kansrijke positie en leek hij de thuisploeg op voorsprong te zetten. Waar iedereen het doelpunt al had geteld verdween de inzet van de invaller via doelman Patrick Zonneveld net naast het doel. Wat overbleef was een corner die niets opleverde.

Aan de andere kant kreeg ook AFC nog een dot van een kans om alsnog de wedstrijd over de streep te trekken. Het was echter doelman Van Leeuwen die zijn klasse toonde op een poging van Cody Claver. Met een uiterste krachtsinspanning tikte de keeper de bal naast het doel. Zo eindigde de ontmoeting in een 1-1 gelijkspel en had zeker de neutrale toeschouwers een leuke wedstrijd gezien.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de uitwedstrijd tegen ASWH. De aftrap op Sportpark Schildman in Hendrik-Ido-Ambacht is om 15.00 uur.