Excelsior Maassluis laat overwinning glippen tegen Noordwijk

Bram Wennekers schiet net naast de goal.
Bram Wennekers schiet net naast de goal. (Foto: Harry Noordhof)

Excelsior Maassluis is in de thuiswedstrijd tegen VV Noordwijk blijven steken op een 1-1 gelijkspel. Bij een 1-0 voorsprong (een benutte strafschop van Gabri Urbanus) kregen de Tricolores meerdere malen een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Het doelpunt viel echter een kwartier voor tijd aan de overkant.

Zonder hoofdtrainer Dogan Corneille - hij ontbrak deze middag wegens ziekte - mocht Excelsior Maassluis in de openingsfase van geluk spreken dat het niet al tegen een vroege achterstand aan moest kijken. Scheidsrechter Jörn te Kloeze legde de bal na acht minuten op de stip nadat Gabri Urbanus een overtreding beging op Noordwijk-aanvaller Emiel Wendt. De toegekende strafschop werd vervolgens op knappe wijze door doelman Jean-Paul van Leeuwen gestopt.

Het leek de Tricolores een positieve boost te geven want het kwam hierna beter in de wedstrijd. Zo creëerde de ploeg van waarnemend hoofdtrainer Barry de Vreede een aantal mooie kansen om op voorsprong te komen. Helaas leverde de pogingen van Luivienno Statia (over het doel), Vincent van den Berg (over het doel), Bram Wennekers (spectaculaire omhaal) en Giovanni Da Fonseca (achter het standbeen) niet het gewenste resultaat op.

Waar Excelsior Maassluis in de afgelopen duels met AFC en ASWH nog vlak voor het rustsignaal een doelpunt moest incasseren, kon het ditmaal zelf juichen. Bram Wennekers werd in het zestienmetergebied onderuit gehaald waarna Gabri Urbanus kiezelhard trefzeker was vanaf de penaltystip: 1-0.

Al vroeg in de tweede helft kwam Excelsior Maassluis goed weg toen de bezoekers voor een nieuwe strafschop appelleerden. Te Kloeze vond het niets en zag vervolgens dat Excelsior Maassluis na een uur spelen dichtbij de verdubbeling van de marge was. Da Fonseca kwam na een knappe steekpass oog in oog met doelman Jansen te staan maar had vervolgens de pech dat de lat een treffer in de weg stond.

Amper tien minuten later veerden de 800 toeschouwers andermaal op toen Redouan Omar Ouali in korte tijd twee riante mogelijkheden kreeg om de wedstrijd te beslissen. Een niet te missen kans werd door de behendige linkspoot pijnlijk om zeep geholpen en kon uitblinkende doelman Jansen knap redding brengen.

Als je hem zelf niet maakt, dan doet de tegenstander dit wel en dus ging deze al oude voetbalwet ook deze middag op in Maassluis. Een lange bal van keeper Jansen viel in een overvol zestienmetergebied van de Tricolores uiteindelijk voor de voeten van verdediger Tour Bouwman, die de bal hard in de lange hoek wist binnen te werken: 1-1.

Op een schuiver van Wennekers na was Excelsior Maassluis hierna niet meer bij machten om tot een gevaarlijk slotoffensief te komen en overleefde het daarnaast nog enkele hachelijke situaties voor het eigen doel. Na 90 minuten stond er hierdoor een 1-1 eindstand op het scorebord en voelde dit voor Excelsior Maassluis als zuur puntenverlies.

Aanstaande zaterdag staat er wederom een thuiswedstrijd op de agenda. De Tricolores nemen het dan op tegen Rijnsburgse Boys; de aftrap is om 15.00 uur.