Veerkrachtig Excelsior Maassluis verslaat eindelijk Rijnsburgse Boys

Vincent v/d Berg viert de 3-2.
Vincent v/d Berg viert de 3-2. (Foto: Harry Noordhof)

Excelsior Maassluis heeft de eerste overwinning van het kalenderjaar 2022 binnen. Na gelijke spelen tegen AFC en Noordwijk en een nederlaag bij ASWH, trokken de Tricolores tegen Rijnsburgse Boys wél aan het langste eind. Na een 0-2 achterstand bij rust draaide de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille in de tweede helft de score volledig om en werd het uiteindelijk 3-2.

De vreugde en opluchting was groot, bij de spelers, staf en iedereen die Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt, toen scheidsrechter Maurice Paarhuis na maar liefst 6 minuten blessuretijd voor de laatste keer floot. Tijdens de laatste zeven edities van de ontmoeting tussen beide ploegen in Maassluis eindigde het steevast in een gelijkspel (5 keer) of een overwinning (2 keer) voor de bezoekers. Nu bleven de felbegeerde punten eindelijk weer eens op Sportpark Dijkpolder.

Lange tijd zag het er echter helemaal niet naar uit dat de Tricolores drie punten aan haar totaal zouden kunnen bijschrijven. Na 45 minuten stond er immers een 0-2 tussenstand op het scorebord door treffers van Jeroen Spruijt en een eigen doelpunt van verdediger Gijs Abbas. Het doelpunt van Spruijt viel na ruim twintig minuten spelen terwijl het ongelukkige eigen doelpunt van Abbas - hij veranderde een voorzet van Spruijt van richting - op een mentaal (de toegevoegde tijd van de eerste helft) nog slechter moment viel. Extra zuur omdat Excelsior Maassluis zeker niet minder was dan de Rijnsburgse formatie.

Direct na rust paste Corneille twee wissels toe en maakte Redouan El Hankouri zijn officiële debuut voor de Tricolores. Lang duurde het vervolgens niet voordat de thuisploeg de zo gewenste vroege aansluitingstreffer kon maken. Vanuit een corner was het Kevin Ringeling die de bal achter doelman Michael Bekkers kopte: 1-2. Het leek Excelsior Maassluis vleugels te geven en het creëerde hierna voldoende kansen om al snel tot de gelijkmaker te komen. Bekkers hield zijn ploeg echter vele malen op de been een dreef de thuisploeg tot wanhoop.

Tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker. Het lukte Gabri Urbanus uiteindelijk in drie instanties om eindelijk de bal achter de verslagen Bekkers te krijgen. Het zette Sportpark Dijkpolder op de kop, maar het was nog niet afgelopen. Het mooiste moment kwam namelijk een minuut later. Op aangeven van invaller Dave van Delft was het aanvoerder Vincent van de Berg die de 3-2 tegen de touwen schoot en Excelsior Maassluis aan een broodnodige overwinning hielp.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een uitwedstrijd. De ploeg gaat in speelronde 19 op bezoek bij Quick Boys. De aftrap op Sportpark Nieuw Zuid is om 15.00 uur.