Succesvolle seizoenstart bij Fietspromo

Sport
Afbeelding
(Foto: Chris ter Beek)

Afgelopen zondag ging het fietsseizoen van Fietspromo 2022 van start. Ondersteund door prachtig voorjaars weer, verzamelden ruim 80 Fietspromo’s zich op het Bloemhof in Maassluis, voor de formele eerste fietsrit van het seizoen 2022.

Al dan niet getraind biedt deze opening voor alle Fietspromo’s voldoende uitdaging om het juiste fietsgevoel weer in de benen te krijgen. Voor de meer ervaren Fietspromo’s die de afgelopen winter hebben doorgefietst, waren er routes van meer dan 65km uitgezet. Was je minder getraind dan kon je een rit van 50km rijden. Dit jaar was er ook een route van 35 km waarop de beginnende fietsers zich konden uitleven. Alles in kleine groepen met diverse snelheden en onder begeleiding van wegkapiteins, om ook de veiligheid onderweg zoveel mogelijk te garanderen.

Na door de voorzitter te zijn toegesproken en het belang van de veiligheidsregels nog eens onder de aandacht werd gebracht, vertrokken acht groepen met verschillende kruissnelheden voor hun rit door Delfland. Na zo’n 2 uur verzamelden de groepen zich bij terugkomst met overwegend blije gezichten op het sportcomplex van AV Waterweg. Daar werd onder het genot van een hapje en een drankje nog lang nagepraat over deze succesvolle seizoenstart

Nu de kop er af is kan Fietspromo weer vooruit kijken naar een prachtig fietsseizoen. Centraal hierbij staan de trainingen op de woensdagavonden, welke om 19.00 uur starten bij de kantine van wandelsportvereniging VTM aan de Albert Schweizerdreef. Hoewel het clubavonden zijn, zijn deze ook toegankelijk voor introducees en fietsers die overwegen lid te worden van Fietspromo.

Daarnaast is aanstaande zondag 3 april ook alweer de 1e “Open Ride” van het seizoen. Dit fenomeen is in het programma van Fietspromo een maandelijks terugkerende activiteit, waaraan ook introducees kunnen deelnemen. Alle groepen van Fietspromo vertrekken iedere eerste zondag van de maand vanaf 09.30 uur voor een rit in de directe omgeving van Maassluis. Op basis van opkomst, weersomstandigheden, ambitie worden in overleg de afstand en de snelheid van de tocht bepaald. Zoals het zich nu laat aanzien staan er voor aanstaande zondag ritten van 35 of 75km over VoornePutten op het programma. Er wordt om 09.20 uur verzamelt bij de veerpont in Maassluis.

Wie zin heeft om mee te rijden of eens kennis wil maken met Fietspromo kan contact opnemen via info@fietspromo.nl of gewoon langskomen bij de trainingsavond.