Afgelopen zondag werden in de Dojo van Mahorokan in Maassluis het beginnerstoernooi voor de jongste jeugd weer gehouden.
Afgelopen zondag werden in de Dojo van Mahorokan in Maassluis het beginnerstoernooi voor de jongste jeugd weer gehouden. (Foto: Mahorokan)

Brons voor judoka Ian van Herk bij European Cup Italië

Sport

Mahorokan judoka Ian van Herk heeft in het Italiaanse Lignano voor de tweede maal op rij een bronzen medaille veroverd in de klasse -90 kg bij een Junior European Cup. Na zijn succes in Portugal startte Ian prima, na een vrijloting in de eerste ronde versloeg hij in de tweede ronde de Sloveen Hribar met ippon. In de kwartfinale wist hij ook de Italiaan Sanmartino te verslaan. De halve finale tegen de Oostenrijker Papoyan kende een bijzonder einde van zijn zegereeks. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd een worp van Ian curieus doorgestuurd door zijn tegenstander die het punt hiervoor kreeg toegewezen. Geen finale derhalve maar een wedstrijd om het brons. Hierin bleek Ian over de teleurstelling heen te zijn en versloeg hij gedecideerd de Zweed Baathe met een waza ari voor een schouderworp. Een tweede Internationale podiumplek voor Ian dit seizoen. Nanco Krijthe kende een ongelukkige eerste partij in de klasse tot 66 kg. Terwijl hij de partij tegen de Italiaan Petruzzelli compleet controleerde grepen de video scheidsrechters onbegrijpelijk in door vlak voor tijd de Italiaan een score toe te kennen. Een teleurstellend einde van zijn toernooi hierdoor.

Blije jeugd judoka’s bij Obi competitie 

Afgelopen zondag werden in de Dojo van Mahorokan in Maassluis het beginnerstoernooi voor de jongste jeugd weer gehouden. Meer dan 100 kinderen kwamen in actie deze dag. Dit competitiesysteem staat compleet in dienst van ontwikkeling en kennismaking met het wedstrijdjudo voor judoka’s van 6 t/m 12 jaar. Door het verdienen van punten bij deelname sparen de kinderen een band voor hun Obi judopop. Glenn van Berk en Jordan Gestel wisten dit keer zelfs het afsluitende zwarte bandje te scoren

Afbeelding
Alles over de Furieade Maassluis 2022 Algemeen 27 sep, 09:29
Afbeelding
Henk Fortuins ‘Verloren Pracht’ in het Douanehuisje Algemeen 26 sep, 16:06
Afbeelding
Jaap Kroonenburg 50 jaar organist in Maassluis Algemeen 26 sep, 14:20
Afbeelding
Ensemble Festa steekt het water over Algemeen 26 sep, 13:53
Afbeelding
Korfballers c.k.c. Maassluis verslaan HKV in moeizaam duel Sport 26 sep, 13:52
Afbeelding
Taxatiedag Museum Maassluis Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Nachtwerkzaamheden: Vernieuwen vangrail Algemeen 26 sep, 10:41
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Furieade feestmiddag Algemeen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Mahorokan al 65 jaar belangrijke ambassadeur voor Maassluis Algemeen 22 sep, 08:48
Afbeelding
GroenLinks Zuid-Holland: ‘Technologische innovaties landbouw werken niet, nú maatregelen tegen stikstof’ Agrarisch 19 sep, 14:11
Afbeelding
Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland Algemeen 19 sep, 13:51
Afbeelding
Bewoners in flats en huurwoningen minder contact met buren Algemeen 19 sep, 12:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.