Brons voor judoka Ian van Herk bij European Cup Italië

Sport
Afgelopen zondag werden in de Dojo van Mahorokan in Maassluis het beginnerstoernooi voor de jongste jeugd weer gehouden.
Afgelopen zondag werden in de Dojo van Mahorokan in Maassluis het beginnerstoernooi voor de jongste jeugd weer gehouden. (Foto: Mahorokan)

Mahorokan judoka Ian van Herk heeft in het Italiaanse Lignano voor de tweede maal op rij een bronzen medaille veroverd in de klasse -90 kg bij een Junior European Cup. Na zijn succes in Portugal startte Ian prima, na een vrijloting in de eerste ronde versloeg hij in de tweede ronde de Sloveen Hribar met ippon. In de kwartfinale wist hij ook de Italiaan Sanmartino te verslaan. De halve finale tegen de Oostenrijker Papoyan kende een bijzonder einde van zijn zegereeks. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd werd een worp van Ian curieus doorgestuurd door zijn tegenstander die het punt hiervoor kreeg toegewezen. Geen finale derhalve maar een wedstrijd om het brons. Hierin bleek Ian over de teleurstelling heen te zijn en versloeg hij gedecideerd de Zweed Baathe met een waza ari voor een schouderworp. Een tweede Internationale podiumplek voor Ian dit seizoen. Nanco Krijthe kende een ongelukkige eerste partij in de klasse tot 66 kg. Terwijl hij de partij tegen de Italiaan Petruzzelli compleet controleerde grepen de video scheidsrechters onbegrijpelijk in door vlak voor tijd de Italiaan een score toe te kennen. Een teleurstellend einde van zijn toernooi hierdoor.

Blije jeugd judoka’s bij Obi competitie 

Afgelopen zondag werden in de Dojo van Mahorokan in Maassluis het beginnerstoernooi voor de jongste jeugd weer gehouden. Meer dan 100 kinderen kwamen in actie deze dag. Dit competitiesysteem staat compleet in dienst van ontwikkeling en kennismaking met het wedstrijdjudo voor judoka’s van 6 t/m 12 jaar. Door het verdienen van punten bij deelname sparen de kinderen een band voor hun Obi judopop. Glenn van Berk en Jordan Gestel wisten dit keer zelfs het afsluitende zwarte bandje te scoren