Afbeelding
(Foto: Mahorokan)

Opnieuw European Cup goud voor Mahorokan-judoka Joshua de Lange

Sport

Nadat Joshua de Lange in februari de European Cup voor cadetten onder 18 jaar in Lignano (Italië) wist te winnen, stond nu de tweede European Cup op het programma. In het Tsjechische Teplice hadden 562 deelnemers uit 29 landen ingeschreven, die zouden strijden in 9 gewichtsklassen bij de heren en 9 bij de dames.

In de klasse -73kg (63 deelnemers) won Joshua in de voorrondes achtereenvolgens van Budginas (Litouwen), Akhlouri (Georgië), Neeme (Estland) en Kaczorek (Polen) allen met een vol punt.

Door deze overwinningen plaatste hij zich voor de halve finale tegen de Turk Gurgen (3e op het EK van 2021). In een enerverende partij wist de Turk na 1 minuut de eerste score te maken, waarna Joshua het tempo ging opvoeren en deze achterstand 2 minuten voor tijd ongedaan wist te maken. Met nog 1 minuut te gaan plaatste Joshua met een schijnbeweging het beslissende punt met een geweldige achterwaartse offerworp.

In de finale was de Engelsman Davies zijn tegenstander, die iedere keer op een onwaarschijnlijke manier uit de aanvallen van Joshua wist te ontsnappen. Na 4 minuten reguliere speeltijd stond er nog geen score op het scorebord en was de Engelsman al 2 keer bestraft. Een verlenging met een golden score zou de beslissing moeten brengen. Al heel snel in deze verlenging wist Joshua met een schitterende heupworp de Engelsman met een harde knal op zijn rug te gooien en het goud tijdens deze European Cup binnen te halen.

Ook Yannick Bosveld (-66 kg) en Isabel van Maren (-63 kg) waren met het Nederlands team meegereisd naar Teplice en wisten beiden hun eerste ronde partij te winnen. Echter voor beiden ging het in ronde twee nipt mis en omdat hun tegenstander niet tot in de halve finale geraakte, zat er voor hen ook geen herkansing in.

Over twee weken staat European Cup 3 op het programma in Straatsburg (Frankrijk) waar alle drie de Mahorokan judoka’s aan zullen deelnemen.

Na deze European Cup in Straatsburg zal de Judo Bond Nederland een selectie gaan maken voor deelname aan het EK en WK later dit jaar.

Afbeelding
Henk Fortuins ‘Verloren Pracht’ in het Douanehuisje Algemeen 26 sep, 16:06
Afbeelding
Jaap Kroonenburg 50 jaar organist in Maassluis Algemeen 26 sep, 14:20
Afbeelding
Ensemble Festa steekt het water over Algemeen 26 sep, 13:53
Afbeelding
Korfballers c.k.c. Maassluis verslaan HKV in moeizaam duel Sport 26 sep, 13:52
Afbeelding
Taxatiedag Museum Maassluis Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Nachtwerkzaamheden: Vernieuwen vangrail Algemeen 26 sep, 10:41
Afbeelding
Gouden Buur van Zuid-Holland woont in Leidschendam-Voorburg Cultuur 24 sep, 11:55
Afbeelding
Furieade feestmiddag Algemeen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Mahorokan al 65 jaar belangrijke ambassadeur voor Maassluis Algemeen 22 sep, 08:48
Afbeelding
GroenLinks Zuid-Holland: ‘Technologische innovaties landbouw werken niet, nú maatregelen tegen stikstof’ Agrarisch 19 sep, 14:11
Afbeelding
Weekendafsluiting A20 richting Hoek van Holland Algemeen 19 sep, 13:51
Afbeelding
Bewoners in flats en huurwoningen minder contact met buren Algemeen 19 sep, 12:30
Afbeelding
Tessa de Kom maakt belofte waar en pakt wereldtitel Algemeen 19 sep, 10:34
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.