Fietspromo op herhaling in Puttershoek

Sport
Afbeelding
(Foto: Fietspromo)

Afgelopen zondag gingen de fietsers van Fietspromo op herhaling naar Puttershoek. In het 15-jarig bestaan van Fietspromo was het dit jaar ook de 15e keer dat de rit naar de Hoekse waard op het programma stond. Een traditie die zeer de moeite waard was om aan deel te nemen. 

Dat bleek ook wel uit het aantal deelnemers. Zondagmorgen verzamelden zo’n 45 Fietspromo’s zich op het Bloemhof in Maassluis om vervolgens in vijf groepen te vertrekken voor een rit van 85 of 110km.

Met een straffe noordoosten wind tegen beloofde het wel een inspannende dag te worden. Ook moesten de Benelux tunnel en de Heijenoord tunnel worden gepasseerd en voor hen die de roltrappen lieten voor wat het was moesten ook de nodige hoogte meters overwonnen worden.

Traditioneel wordt tijdens deze tocht in de theetuin onder de molen in Puttershoek de koffie genuttigd. Ook dit jaar werd groep daar weer hartelijk ontvangen. Na de koffie splitsten de groepen zich. Een deel reed eerst nog een ronde over de Hoekse waard, terwijl anderen direct via Oud-Beijerland en Hekelingen weer naar Maassluis reden. Hoewel de terugweg de wind iets gunstiger was, moest er op de diverse dijken hier toch fors tegenin gestoempt worden.

Voldaan werd in de middag op de Markt nog even bijgepraat over weer een succesvol Fietspromo evenement.

Op zondag 1 mei nemen de Fietspromo’s deel aan de Elfdorpentocht met vertrek uit Maasland. Hiervoor zijn door TC Stompwijk routes uitgezet van 80, 120 en 160 km. Omdat zondag 1 mei de eerst zondag van de maand is waarop de Open Ride’s van Fietspromo zijn gepland, welke toegankelijk zijn voor introducees, nodigen zij nieuwkomers uit om deze dag ook deel te nemen aan de Elfdorpentocht.

Lijkt dat je toch wat te heftig en zou je eerst op je gemak kennis maken met Fietspromo. Kom dan eens naar de trainingsavond op de woensdag. Er wordt daar om 19.00 gestart en gereden in groepen met verschillende snelheden. Er is er altijd een groep die bij je past.

Kijk voor meer informatie over Fietspromo op www.fietspromo.nl.