Excelsior Maassluis onderuit bij De Treffers

Doelpoging van Kaylan Muis.
Doelpoging van Kaylan Muis. (Foto: Harry Noordhof)

Excelsior Maassluis heeft zaterdagavond een nederlaag moeten incasseren in de uitwedstrijd tegen De Treffers. Op Sportpark Zuid beleefde de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille een lastige avond en deden twee individuele fouten de Tricolores uiteindelijk de das om: 2-0.

Corneille moest het in Groesbeek doen zonder de geschorste Kevin Dercks. De middenvelder had in de thuiswedstrijd van afgelopen maandag tegen TEC (1-1) zijn vijfde gele kaart van het seizoen gepakt en moest zodoende een wedstrijd toekijken.

De start van Excelsior Maassluis in Gelderland was uitstekend. De eerste kans van de wedstijd viel al na twee minuten te noteren toen Dave van Delft zich bij cornervlag wist te ontdoen van twee spelers van de thuisclub en Calvin Tureaij met een crosspass de mee opgekomen Luivienno Statia vond. Het schot van de linkervleugelverdediger verdween langs keeper Niels Kornelis maar kon op de lijn worden weggewerkt door Robin Janssen.

Nadat ook het team van interim-trainer Gert Kruys via voormalig profvoetballer Leroy George een behoorlijke mogelijkheid had gekregen was het na bijna een half uur spelen wél raak voor De Treffers. Coen Maertzdorf kon vanaf de rechterkant te gemakkelijk een voorzet geven waarna de Maassluise verdediging George uit oog verloor en Jean-Paul van Leeuwen op schlemielige wijze de bal in het doel zag belanden: 1-0.

Kort na de openingstreffer was het opnieuw alle hens aan dek voor Excelsior Maassluis in het eigen zestienmetergebied. Na balverlies in de opbouw kwam de bal opnieuw voor de voeten van George. Ditmaal kwam de ploeg van Corneille goed weg doordat de aanvaller de bal snoeihard op de paal schoot. Aan de overkant kreeg ook Excelsior Maassluis voor het rustsignaal nog een tweetal kansen op de gelijkmaker. Eerst stuitte Kaylan Muis bij een gevaarlijke uitbraak op doelman Kornelis en had Gabri Urbanus uit de daaropvolgende hoekschop de pech dat zijn kopbal ternauwernood weggekopt kon worden een verdediger van de roodzwarten.

In de tweede helft ging Excelsior Maassluis uiteraard verder op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks dat het niet tot hele grote kansen kwam leek het de wedstrijd meer onder controle te krijgen. Met nog een klein kwartier op de klok ging het echter opnieuw fout in de opbouw van de Tricolores en besliste De Treffers de wedstrijd. Een vrije trap werd op de eigen helft snel genomen en binnen enkele seconden knullig verloren aan invaller Teije Ten Den, die oog-in-oog met Van Leeuwen geen fout maakte: 2-0.

De wedstrijd was gespeeld en in het restant van het duel vielen er geen doelpunten meer te noteren. Een zuur verlies voor Excelsior Maassluis dat de komende wedstrijden nog vol aan de bak moet om zeker er van te zijn dat het ook volgend seizoen weer in de Tweede Divisie zal spelen. Aanstaande zaterdag is er kans voor eerherstel als ASWH naar Sportpark Dijkpolder komt. Om 15.00 uur zal de aftrap plaatsvinden.