Jeske en Gerard winnen in Maasland

Sport
Theo Jonkman wordt binnengehaald door de snelste AVW’ers Ed Plugge en Gerard de Lange.
Theo Jonkman wordt binnengehaald door de snelste AVW’ers Ed Plugge en Gerard de Lange. (Foto: Carry Wilmink)

Na 3 jaar kon Koningsdag weer op de normale manier gevierd worden en dat hield natuurlijk automatisch in dat vorige week woensdag in Maasland kon worden deelgenomen aan de Groene Oaseloop over 6 of 10 km. 

De oranjezon was nog afwezig bij de start naast het Kerkplein om 13.45 uur, maar met een zwak windje uit het noorden en een temperatuur van 12 graden waren de omstandigheden voor de lopers uitstekend te noemen. Sommige deelnemers hadden de marathon van Rotterdam nog in de benen zitten wat hen er niet van weerhield om persoonlijke besttijden te lopen. Opvallendst was die van 55-plusser Gerard de Lange die met zijn pr van 34.12 iedereen te snel af was op de 10 km. Het geeft aan dat er ook op gevorderde leeftijd nog progressie geboekt kan worden in het langeafstandslopen.

Dat belooft wat voor de andere AVW-winnaar op deze dag, te weten nieuwkomer Jeske de Niet, die de 6 km (deels over het smalle Doelpad) als snelste vrouw aflegde in 25.30.

Eerstvolgende Westlandse loop is de Omloop van Ter Heijde op vrijdag 13 mei met wedstrijden over 5 en 10 km die deels over het (rulle) zand gaan. Met rasse schreden komt dan de eigen Ruitenburg Halve in zicht die op zondag 22 mei voor de 27e keer georganiseerd gaat worden en ditmaal voor het eerst in het voorjaar. De organisatie ervan draait nu op volle toeren. 

Om 13.00 uur zal een vertegenwoordiger van Ruitenburg zelf het startschot geven voor de halve marathon, tien minuten later gevolgd door die van de directeur van Logiqs op zijn 10 km en weer 10 minuten later zullen de 5-km-lopers vertrekken. Ook voor deze loop heeft een mogelijke sponsor zich aangediend.

Start- en finishlocatie is de 400-meterbaan bij AVW en het ophalen van de startnummers, verkleden en de prijsuitreiking zal bij de naastgelegen voetbalvereniging MSV plaatsvinden. In januari 2020 werd voor het eerst van dit parcours gebruik gemaakt en werden er scherpe tijden neergezet.

Inschrijven voor dit evenement kan tot en met vrijdag 20 mei via de website, waarop ook alle verder info is te vinden.