Calvin Tureaij test de kwaliteit van het Noordwijk shirt.
Calvin Tureaij test de kwaliteit van het Noordwijk shirt. (Foto: Harry Noordhof)

Excelsior Maassluis neemt drie punten mee uit Noordwijk

9 mei, 10:33 Sport

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag opnieuw drie punten weten binnen te halen. Op bezoek bij VV Noordwijk wonnen de Tricolores met 1-2 dankzij een benutte strafschop van Gabri Urbanus en een knap doelpunt van Vincent van den Berg. Het betekende de twaalfde overwinning van het seizoen voor de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille.

Met Darwin Heuvelman in plaats van de geschorste Luivienno Statia en met de van een blessure teruggekeerde Dave van Delft in het team wist Excelsior Maassluis op voorhand dat het een lastige middag tegemoet zou gaan tegen VV Noordwijk. De ploeg van trainer Kees Zethof presteert dit seizoen erg goed en is in eigen huis lastig te verslaan. Desalniettemin was de start voor de Tricolores uitstekend en kwam het al na elf minuten op voorsprong. Van den Berg ging in het zestienmetergebied over de knie en Urbanus schoot de toegekende strafschop zonder problemen achter doelman Lars Jansen: 0-1.

Na deze vroege voorsprong viel ook de volgende kans voor Excelsior Maassluis te noteren. Van den Berg had aan de linkerkant van het veld een prima actie in huis, trok naar binnen maar zag zijn schot in de lange hoek ternauwernood gekeerd worden door Jansen. Naarmate het einde van de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kreeg het bovendien enkele kansen om met een gelijke stand naar de thee te gaan. Keeper Jean-Paul van Leeuwen was echter enkele malen een sta-in-de-weg voor de withemden en behoedde zijn ploeg voor een tegentreffer.

Ondanks dat de thuisploeg in de tweede helft als eerste gevaarlijk kon worden, duurde het slechts vijf minuten voordat Excelsior Maassluis de 0-2 op het scorebord kon zetten. Kevin Dercks ontving ten hoogte van de middenlijn de bal en kon richting het doel van VV Noordwijk opstomen. De middenvelder had vervolgens een prima bal in huis op Van den Berg, die zich op zijn beurt knap vrij speelde en bekwaam wist af te ronden: 0-2.

Waar Heuvelman en invaller Giovanni Da Fonseca vervolgens een goede kans kregen op de 0-3 en daarmee ongetwijfeld de wedstrijd definitief hadden beslist, was het in de slotfase opnieuw de thuisclub dat aandrong. Scheidsrechter Jorn te Kloeze leek een kwartier voor tijd VV Noordwijk een strafschop te geven maar werd door zijn assistent erop gewezen dat niet een Excelsior-speler hands had gemaakt maar een speler van de Noordwijkers. Toch viel acht minuten voor het eindsignaal alsnog de aansluitginstreffer. Invaller Mark de Kruijs werkte de bal met een knappe volley over Van Leeuwen heen: 1-2.

In de absolute slotfase van de wedstrijd overleefde Excelsior Maassluis nog een hachelijke situatie en was iedereen bij de bezoekers blij toen Te Kloeze voor de laatste maal floot. Door de overwinning stijgt de ploeg van Corneille weer een aantal plaatsen en is het linkerrijtje in zicht. Komende zaterdag gaan de Tricolores op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel wordt er al om 12.00 uur afgetrapt.

Afbeelding
Wijkwandelingen een succes Algemeen 25 mei, 10:44
Afbeelding
Een warme Ruitenburg Halve in Maassluis Sport 24 mei, 18:23
Afbeelding
Bruno Deneckere en Nils De Caster in Grand Café de Waker Algemeen 24 mei, 14:39
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:49
Afbeelding
Een zaal vol schakende kinderen Sport 24 mei, 13:10
Afbeelding
Team Los Porteros grote winnaar MVC bedrijvenvolleybaltoernooi Sport 24 mei, 09:44
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 17:01
Afbeelding
Schilderen aan het Scheur Algemeen 23 mei, 14:50
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:49
Afbeelding
Excelsior Maassluis verslaat VV Katwijk in kampioensduel Sport 23 mei, 11:37
Afbeelding
CKC Maassluis verliest voor derde keer op rij met 1 punt verschil Sport 23 mei, 11:03
Afbeelding
Nieuw vaarseizoen van veerpont de Kwakel Algemeen 23 mei, 10:46
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.