Veel prijswinnaars bij Mahorokan Judo

Sport
Afbeelding
(Foto: Mahorokan)

Afgelopen weekend is er door de Mahorokan judoka’s weer behoorlijk gescoord. Een flinke delegatie kwam in het Sportpaleis in Gent in actie bij de Open Beker van Gent. Deze internationale wedstrijden in België leverden maar liefst zes kampioenen op. 

Franka van der Salm, Twan Witteveen, Coen van Winden, Gijs van Paassen, Faisal Engel en Sem de Haan wonnen goud. Sam Goldsmith pakte het zilver. Fleur Württemberg, Quinty van Berk, Ennio de Nes en Yannick Bosveld haalden een bronzen medaille binnen. Er werd ook nog een grote bokaal in de wacht gesleept voor de club met de meeste gouden medailles.

In hetzelfde weekend stonden er Mahorokan judoka’s op de mat die met een Nederlands team deelnamen aan de Junior European Cup in Nanterre, Frankrijk. Bij dit sterk bezette toernooi wist Ian van Herk door te dringen tot de strijd om het brons. Daarin bleek echter zijn Franse tegenstanders met de golden score net te sterk. Een vijfde plaats daarmee voor Ian. Floris de Hartog reikte bij deze EC tot een zevende plaats. Nanco Krijthe, Paolo Maaskant, Jochem van Harten en Joshua de Lange kwamen niet door de voorrondes. Voor Nanco en Joshua volgt er nog een trainingsstage in Parijs.