Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft
Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft (Foto: AVW)

Halve van Maassluis voor de 27e keer van start

10 mei, 12:44 Sport

Over ruim een week zal bij AV Waterweg voor de 27e keer de halve marathon van Maassluis worden georganiseerd en voor de elfde keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis. 

Net als in januari 2020 zal het evenement plaats vinden op en rondom de 400-meter-asfaltbaan van AVW, met kleedgelegenheid, inschrijving en prijsuitreiking bij voetbalvereniging MSV’71. Naast de Ruitenburg Halve, die om 13.00 uur van start gaat, staat ook de Logiqs 10 km (13.10 uur) en DSW 5 km (13.20 uur) op het programma. 

Parcours

Het parcours van de halve marathon voert vanaf de baan door de Oranjepolder naar de Keersluisheuvel, die na ruim 6 km als obstakel opdoemt. Na de smalle steile afdaling volgen bijna 5 rechte loopkilometers oostwaarts langs de Waterweg en vindt bij de fietserstunnel de oversteek plaats naar het spoor. Daar wordt teruggelopen naar het westen en na 2 km het pad langs de windmolens ingeslagen. Na ruim 16 km gaan de lopers weer over het spoor bij het Engelandvaardersviaduct en gaat het door de Oranjepolder langs Maasdijk terug naar de manege en de baan van AVW. De 5 en de 10 km gaan grotendeels over dezelfde route met de Spuidijk als keerpunt voor de eerste afstand en de rotonde bij de Pettendijk/Bonnenlaan voor de tweede. Een geheel autovrije route dus met afwisselende fraaie uitzichten op Waterweg, Maassluise hoogbouw en polderlandschappen. 

Kijk voor meer informatie (inschrijfgeld, prijzen, tijdregistratie) op avwaterweg.nl. Op deze website kan er tot en met vrijdag 20 mei worden ingeschreven. Er is geen na-inschrijving op zondag. 

Vrijwilligers

Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft. Velen van hen zullen op 22 mei actief zijn als vrijwilliger, want die zijn onmisbaar bij het organiseren van zo’n groot evenement. De hele vereniging kijkt uit naar deze 27e uitvoering van de halve van Maassluis. 

Afbeelding
Wijkwandelingen een succes Algemeen 25 mei, 10:44
Afbeelding
Een warme Ruitenburg Halve in Maassluis Sport 24 mei, 18:23
Afbeelding
Bruno Deneckere en Nils De Caster in Grand Café de Waker Algemeen 24 mei, 14:39
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:49
Afbeelding
Een zaal vol schakende kinderen Sport 24 mei, 13:10
Afbeelding
Team Los Porteros grote winnaar MVC bedrijvenvolleybaltoernooi Sport 24 mei, 09:44
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 17:01
Afbeelding
Schilderen aan het Scheur Algemeen 23 mei, 14:50
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:49
Afbeelding
Excelsior Maassluis verslaat VV Katwijk in kampioensduel Sport 23 mei, 11:37
Afbeelding
CKC Maassluis verliest voor derde keer op rij met 1 punt verschil Sport 23 mei, 11:03
Afbeelding
Nieuw vaarseizoen van veerpont de Kwakel Algemeen 23 mei, 10:46
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.