Halve van Maassluis voor de 27e keer van start

Sport
 Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft
Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft (Foto: AVW)

Over ruim een week zal bij AV Waterweg voor de 27e keer de halve marathon van Maassluis worden georganiseerd en voor de elfde keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis. 

Net als in januari 2020 zal het evenement plaats vinden op en rondom de 400-meter-asfaltbaan van AVW, met kleedgelegenheid, inschrijving en prijsuitreiking bij voetbalvereniging MSV’71. Naast de Ruitenburg Halve, die om 13.00 uur van start gaat, staat ook de Logiqs 10 km (13.10 uur) en DSW 5 km (13.20 uur) op het programma. 

Parcours

Het parcours van de halve marathon voert vanaf de baan door de Oranjepolder naar de Keersluisheuvel, die na ruim 6 km als obstakel opdoemt. Na de smalle steile afdaling volgen bijna 5 rechte loopkilometers oostwaarts langs de Waterweg en vindt bij de fietserstunnel de oversteek plaats naar het spoor. Daar wordt teruggelopen naar het westen en na 2 km het pad langs de windmolens ingeslagen. Na ruim 16 km gaan de lopers weer over het spoor bij het Engelandvaardersviaduct en gaat het door de Oranjepolder langs Maasdijk terug naar de manege en de baan van AVW. De 5 en de 10 km gaan grotendeels over dezelfde route met de Spuidijk als keerpunt voor de eerste afstand en de rotonde bij de Pettendijk/Bonnenlaan voor de tweede. Een geheel autovrije route dus met afwisselende fraaie uitzichten op Waterweg, Maassluise hoogbouw en polderlandschappen. 

Kijk voor meer informatie (inschrijfgeld, prijzen, tijdregistratie) op avwaterweg.nl. Op deze website kan er tot en met vrijdag 20 mei worden ingeschreven. Er is geen na-inschrijving op zondag. 

Vrijwilligers

Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft. Velen van hen zullen op 22 mei actief zijn als vrijwilliger, want die zijn onmisbaar bij het organiseren van zo’n groot evenement. De hele vereniging kijkt uit naar deze 27e uitvoering van de halve van Maassluis.