Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft
Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft (Foto: AVW)

Halve van Maassluis voor de 27e keer van start

Sport

Over ruim een week zal bij AV Waterweg voor de 27e keer de halve marathon van Maassluis worden georganiseerd en voor de elfde keer onder de naam Ruitenburg Halve Maassluis. 

Net als in januari 2020 zal het evenement plaats vinden op en rondom de 400-meter-asfaltbaan van AVW, met kleedgelegenheid, inschrijving en prijsuitreiking bij voetbalvereniging MSV’71. Naast de Ruitenburg Halve, die om 13.00 uur van start gaat, staat ook de Logiqs 10 km (13.10 uur) en DSW 5 km (13.20 uur) op het programma. 

Parcours

Het parcours van de halve marathon voert vanaf de baan door de Oranjepolder naar de Keersluisheuvel, die na ruim 6 km als obstakel opdoemt. Na de smalle steile afdaling volgen bijna 5 rechte loopkilometers oostwaarts langs de Waterweg en vindt bij de fietserstunnel de oversteek plaats naar het spoor. Daar wordt teruggelopen naar het westen en na 2 km het pad langs de windmolens ingeslagen. Na ruim 16 km gaan de lopers weer over het spoor bij het Engelandvaardersviaduct en gaat het door de Oranjepolder langs Maasdijk terug naar de manege en de baan van AVW. De 5 en de 10 km gaan grotendeels over dezelfde route met de Spuidijk als keerpunt voor de eerste afstand en de rotonde bij de Pettendijk/Bonnenlaan voor de tweede. Een geheel autovrije route dus met afwisselende fraaie uitzichten op Waterweg, Maassluise hoogbouw en polderlandschappen. 

Kijk voor meer informatie (inschrijfgeld, prijzen, tijdregistratie) op avwaterweg.nl. Op deze website kan er tot en met vrijdag 20 mei worden ingeschreven. Er is geen na-inschrijving op zondag. 

Vrijwilligers

Afgelopen zondag liep een tiental AVW’ers de Kopjesloop in Delft. Velen van hen zullen op 22 mei actief zijn als vrijwilliger, want die zijn onmisbaar bij het organiseren van zo’n groot evenement. De hele vereniging kijkt uit naar deze 27e uitvoering van de halve van Maassluis. 

Afbeelding
Historisch Schetsje: 100 jaar wonen op ’t Stort Algemeen 7 aug, 18:43
Afbeelding
Maassluise Harmonie viert 100-jarig bestaan groots Algemeen 6 aug, 18:17
Afbeelding
Weer veel te beleven op Parklif/ve Festival Algemeen 5 aug, 19:18
Afbeelding
Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade Algemeen 5 aug, 14:41
Afbeelding
Hakem wil ook in Nederland als arts aan de slag Algemeen 5 aug, 08:20
Afbeelding
Elbe te gast op Fjordsteamfestival Algemeen 4 aug, 16:47
Afbeelding
Samenwerking in sociaal domein moet goed georganiseerd zijn Algemeen 4 aug, 06:34
Afbeelding
Bezoek aan de molen en Nationaal Sleepvaart Museum Algemeen 3 aug, 14:43
Afbeelding
Dichtersavond in Kevin’s grandcafé Algemeen 3 aug, 09:32
Afbeelding
Judoka Franka van der Salm wint brons bij European University Games Sport 2 aug, 10:29
Afbeelding
Sluizers met ‘puur-natuur’ in het Douanehuisje Algemeen 1 aug, 14:36
Afbeelding
De Kantine genomineerd voor koffiezaak van het jaar 2022 Algemeen 1 aug, 11:18
Afbeelding
Mahorokan Judoka de Lange Europees Jeugd Olympisch Kampioen Sport 1 aug, 10:08
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.