De Cees Boer Fietsen Challenge

Sport
Afbeelding
(Foto: Fietspromo)

De afgelopen twee jaar kon de Cees Boer Fietsen Challange niet doorgaan, maar afgelopen zaterdag 7 mei was het eindelijk weer zover. 

Er konden vanaf de winkel van Cees Boer Fietsen aan de Lange Boonenstraat deze dag drie afstanden worden gefietst van respectievelijk 35, 70 of 105 km. De organisatie en begeleiding van de tochten was in handen de Stichting Fietspromo en zij hadden voor deze dag weer uitdagende routes richting Boskoop, Stompwijk en Zoetermeer uitgezet. De ritten werden verreden op de racefiets en waren gratis toegankelijk voor zowel leden als klanten van Cees Boer fietsen.

Om 11.00 uur verzamelde de grootste groep van ruim 35 fietsers zich voor de langste afstand van 105 km. Na een korte toelichting van de voorzitter werd deze groep opgedeeld in meerdere kleinere groepen, die ieder met eigen tempo van start gingen. Mede dankzij prachtige fietsweer, een aangename temperatuur en een weinig wind werden deze groepen door de wegkapiteins van Fietspromo lenig en snel over de fietspaden geloodst. Een uur later ging er nog een groep fietsers voor de 70km rit van start. In de middag tussen 15.00 en 15.30 uur kwamen groepen op het parkeerterrein bij de sponsor Cees Boer Fietsen weer samen om gezamenlijk een hapje en een drankje te nuttigen. Er kon worden terug gezien op een geslaagde fietsdag.

Aanstaande zondag 15 mei staat alweer de La Trappe Abdijentocht op het programma. Deze tocht brengt de Fietspromo’s naar Berkel Enschot voor een rit vanaf de schitterende Trappisten Abdij O.L.V. van Koningshoeven en voert door het Brabantse land van bossen, vennen, hei, weilanden en kleine dorpen. Er zijn routes van 35, 60 en 125 km te verrijden.

Kijk voor meer informatie over de Stichting Fietspromo op www.fietspromo.nl.