Ruitenburg Halve Lenteloop bij AVW

Sport
Afbeelding
(Foto: AVW)

Komende zondag zal een vertegenwoordiger van de hoofdsponsor om 13.00 uur het startschot geven voor de 27e Ruitenburg Halve van Maassluis.

Tien minuten later volgt de directeur van Logiqs dat voorbeeld op de 10 km en nog eens 10 minuten later zullen de lopers voor de DSW 5 km worden weggeschoten.

Voor het eerst sinds de eerste editie in 1995 zal dit evenement in de maand mei zijn omdat er dit jaar (en in 2021) in januari door de toen geldende overheidsmaatregelen geen organisatie mogelijk was. Natuurlijk geeft dit een andere sfeer aan de loop. In plaats van mogelijk gevaar voor onderkoeling en gladde wegen kan dat er nu zijn voor uitdroging en oververhitting al zijn de laatste weersvooruitzichten voor zondag wat dat betreft geruststellend (ca 19 graden Celsius).

Ten opzichte van de 26e editie van januari 2020 zijn er wat kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo is het keerpunt van de 10 km verlegd naar buiten het parcours van de halve marathon en zullen start en finish van de 10 en 21 km op dezelfde plek op de 400-meter asfaltbaan liggen. Alleen de start van de 5 km vindt naast de baan plaats. Ook zullen er voor het eerst Powerwalkers actief zijn op de 5 en 10 km.

Net als de vorige keer zijn kleedgelegenheid, ophalen startnummers en prijsuitreiking ondergebracht bij voetbalvereniging MSV en zal de baan weer worden opgesierd met tenten, vlaggen, banners en een finishboog.

Bij de halve marathon lopen van de vereniging hazen mee op richttijden van 1:30, 1:45 en 2:00 uur. Zij zullen onderweg over het Engelandvaardersviaduct (2x) en de Keersluisheuvel, langs de Waterweg en de windmolens en door de Oranjepolder komen waarna de gehaasden uiteindelijk met een knallende eindsprint van ruim 100 meter op de baan de verlossende finishboog moeten bereiken.

Op 5, 13 en 17 km staat er een drankpost met water, zoete drank en sponsen.

Natuurlijk kan ook deze 27e halve van Maassluis alleen georganiseerd worden met dank aan vele vrijwilligers van de vereniging. Naast de verkeersregelaars en bemanning van de drankposten, betreffen dat de catering en uitslagverwerking bij de finish, het vullen en uitreiken van de startenveloppen, communicatie, etc. 

De voorinschrijving voor alle drie de afstanden loopt tot en met vrijdag 20 mei en er zal geen na-inschrijving op zondag zijn.

Op de website avwaterweg.nl is alle relevante info over de Ruitenburg Halve Maassluis te vinden waaronder verwijzingen naar afstandmeten.nl van de drie parcoursen.