Fietspromo in de La Trappe Abdijentocht

Sport
In de middag werd de abdij in Berkel Enschot weer bereikt en werden de deelnemers getrakteerd op een welverdiende trappisten bier.
In de middag werd de abdij in Berkel Enschot weer bereikt en werden de deelnemers getrakteerd op een welverdiende trappisten bier. (Foto: Fietspromo)

Na jaren van afwezigheid had Fietspromo de La Trappe Abdijentocht dit jaar weer op haar fietsagenda gezet. Deze tocht start bij Trappisten Abdij O.L.V. van Koningshoeven te Berkel-Enschot en voert door het prachtige gastvrije Brabantse land van bossen, vennen, hei, weilanden en kleine dorpen naar Veldhoven en weer terug. 

Na enkele tochten in de ‘eigen’ omgeving te hebben verreden, was het wel weer eens tijd voor een ander landschap. De organisatie van deze tocht, in handen bij ToerClub Tilburg, had dit jaar routes van 120 en 65 km uitgezet. Ruim 25 Fietspromo’s verzamelden zich afgelopen zondag vroeg in Maassluis om uiteindelijk rond 09.30 uur ook daadwerkelijk op de fiets te kunnen stappen. Twee groepen gingen voor de volledige afstand. Een groep startende talenten van Fietspromo’s leek 120 km nog iets te ver en reden een afgetopte 100km versie van deze tocht. De weersomstandigheden bij de start waren prima, dus ging het met gezwinde spoed eerst richting Moergestel en daarna naar het zuiden van Brabant. Rond het middaguur werd na 60km het verste punt van de route bereikt aan de Belgische grens. Wel was de temperatuur op gelopen tot 25 graden en begonnen de inspanningen te tellen. Goed drinken en eten was dus het devies om ook de terugreis succesvol te kunnen afronden. Gelukkig ging de terugreis voor de wind, welke alleen werd onderbroken door een lokale wielerwedstrijd en een eenzijdige valpartij met goede afloop.

In de middag werd de abdij in Berkel Enschot weer bereikt en werden de deelnemers getrakteerd op een welverdiende trappisten bier.

Aanstaande zondag 22 mei wacht het Fietspromo peloton alweer een nieuwe uitdaging. Dan wordt namelijk de Arno Kruijt Classic verreden. Deze klassieker, voorheen bekend onder de naam Bolussen tocht, brengt de Fietspromo’s naar het Zeeuwse Renesse om daar bij de koffie een overheerlijke Zeeuwse bolus te nuttigen. Daarna gaat de terugreis over 2 dammen terug naar Maassluis. 

Kijk voor meer informatie over Fietspromo op www.fietspromo.nl